Nieuws Oost-Vlaanderen Karakters steekt UZ Gent in ‘t nieuw

Karakters steekt UZ Gent in ‘t nieuw

Karakters steekt UZ Gent in ‘t nieuw

GENT – UZ Gent rolt stap voor stap haar nieuwe huisstijl uit, helder en in lijn met UGent. Voor het eerst in 30 jaar vallen beide instellingen opnieuw onder eenzelfde rechtspersoon. De nieuwe huisstijl werd gerealiseerd in samenwerking met het Gentse communicatiebureau Karakters.

“Met de nieuwe, hedendaagse beeldtaal draagt ons ziekenhuis uit dat het een sterk en vooruitstrevend merk is. Onze beeldtaal evolueert mee met de innovaties in de gezondheidszorg”, legt gedelegeerd bestuurder van UZ Gent prof. dr. Eric Mortier uit. “Bovendien hadden we nood aan een rebranding in het kader van de re-integratie in de UGent. We hebben ons gebaseerd op de nieuwe huisstijl van de universiteit, weliswaar met eigen accenten.”

Onderlinge versterking

In het Vlaamse regeerakkoord stond dat UZ Gent moet verzelfstandigen. Door samen te gaan met de universiteit op 1 januari wordt dat nu gerealiseerd. Beide partijen werkten al nauw samen, maar dankzij de re-integratie kunnen ze elkaar nog meer versterken in onderzoek en opleiding.

“We willen nadrukkelijk de gezondheidszorg in al zijn aspecten toevoegen aan de maatschappelijke rol van onze universiteit”, aldus prof. dr. Rik Van de Walle, rector van de UGent. “Door onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg in één instelling samen te brengen, zullen we de gezondheidszorg van de toekomst mee vorm kunnen geven.”

Zowel UZ Gent als UGent behouden wel hun eigenheid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.