Nieuws Oost-Vlaanderen Kasverschillen door getapte biertjes zijn verleden tijd

Kasverschillen door getapte biertjes zijn verleden tijd

Kasverschillen door getapte biertjes zijn verleden tijd

GENT – Lightspeed, leverancier van cloudgebaseerde kassasystemen voor retail en horeca kondigt vandaag een samenwerking aan met Van Duijnen Horeca Service, de grootste technische dienstverlener voor de drankverstrekkende horeca in Nederland en België. De integratie tussen de kassasystemen en het SmartTAP platform van Van Duijnen maakt het mogelijk om realtime de tapacties en kassa-aanslagen te monitoren en zo nodig een alarmmelding te genereren als de verschillen teveel uit de pas dreigen te lopen. 

Binnen de horecasector groeit de markt van zowel tapautomatisering als ook zelftap aanbieders. Lightspeed is de eerste partij die een integratie met het nieuwe cloudgebaseerde SmartTAP systeem van Van Duijnen heeft gerealiseerd. Dankzij de API-koppeling kunnen eenvoudig en zonder bedrading één of meerdere kassa’s of zelfs filialen op elkaar aangesloten worden. Het overzicht van het verschil tussen het aantal getapte en betaalde dranken is niet alleen op het centrale dashboard zichtbaar, de bediening krijgt op hun eigen apparaat ook direct feedback over de status van hun eigen vloer. Dit overzicht kan eenvoudig binnen de Lightspeed interface bekeken worden met een simpele swipe. Een dergelijke mate van feedback is volgens Lightspeed nog niet eerder gerealiseerd.

Maakt een einde aan kasverschillen

“Door de hoeveelheid financiële stromen (cash, pin en fooi) en handelingen wordt soms vergeten een bestelling aan te slaan of worden drankjes wellicht ongezien weggegeven. In een gemiddelde zaak is het niet uitzonderlijk dat deze verschillen enkele honderden euro’s per avond bedragen”, zegt René van Dalen, commercieel manager bij Van Duijnen. “Ook is het systeem een uitkomst voor ondernemers die zelftap-tafels en/of zelftap-wanden in hun concept gebruiken. De klant kan zelf tappen en het getapte volume (in milliliters) wordt direct verrekend met het in Lightspeed beschikbare saldo.”

Jerome Laredo, VP EMEA bij Lightspeed: “Het verhogen van de operationele efficiëntie door het controleren van voorraadniveaus en het verbeteren van de marges is één van de grootste uitdagingen voor horeca-ondernemers. De integratie met Van Duijnen SmartTAP betekent dat we al onze horecaklanten nu de best beschikbare oplossing kunnen bieden om hun operationele efficiëntie te verbeteren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.