Buurtwinkel Katrien 25 jaar Foto: yjs

Katrien (43) viert 25ste verjaardag van haar buurtwinkel

Katrien Schout (43) viert het 25-jarig bestaan van haar buurtwinkel Katrien op de Antwerpse Steenweg in Sint-Niklaas. Stilaan uitzonderlijk, want het aantal buurtwinkeltjes is doorheen de jaren flink afgenomen. “Door onze persoonlijke band met klanten hebben we nog altijd streepje voor op de supermarkten”, aldus Katrien.

De brood- en charcuteriewinkel kleurt inmiddels een kwarteeuw de Antwerpse Steenweg en doet bij mening Sint-Niklazenaar een belletje rinkelen. “Ik was amper achttien jaar toen ik voor het eerst de deuren opende van mijn eigen winkel”, vertelt Katrien. “In 2001 verhuisde ik mijn hebben en houwen naar onze huidige locatie aan de overkant van de straat. Het is altijd mijn droom geweest om een eigen zaak te openen. Al vanaf ik twaalf jaar oud was, schreef ik dat in al mijn vriendenboekjes.”

Bij de opstart van de zaak stak ook moeder Rita Vincke (70) een handje toe. “Wat begon met een beetje hulp, werd al snel bijzonder belangrijk”, zegt Katrien. “Alles staat of valt bij het team en daar hecht ik enorm veel belang aan. Sommige klanten zien we vaker dan onze eigen familie en net die persoonlijke band en het kennen en noemen van hun namen geeft perfect de charme van een buurtwinkel weer. Een goeiemorgen en korte babbel die je in grote supermarktketen zelden of nooit hebt.”

“Naast de lekkere en verse producten is iedereen hier bijzonder vriendelijk”, zegt Anita Pauwels, die al enkele jaren vaste klant is van Katrien. “De winkel is ook altijd heel proper en nodigt echt uit om hier je inkopen te doen.”

Persoonlijke bediening

Vooral de verse kipcurry, vlees- en krabsalade zijn razend populair ondervinden ze in de winkel. “De oerklassiekers die in het weekend op een pistolet belanden zijn erg geliefd”, aldus Katrien. “Mijn broer baadt een keurslagerij in Aalst uit en helpt daar voor een stuk bij. De combinatie van verse producten en die persoonlijke bediening zorgt ervoor dat we voor op dat vlak nog altijd een streepje voor hebben op de supermarkten.”

Katrien viert het 25-jarig bestaan van haar zaak ook met en voor haar vaste klanten. “Op 25 november vieren we het jubileum met een hapje en een drankje en geven we vanaf dan 25 dagen lang 25 procent korting op verschillende producten uit ons assortiment”, kondigt Katrien nog aan. “Nadien doen we gewoon verder zoals we bezig waren, aan stoppen denk ik nog lang niet.”