Nieuws Oost-Vlaanderen KBC lanceert platform voor bedrijven die overnemer zoeken

KBC lanceert platform voor bedrijven die overnemer zoeken

KBC lanceert platform voor bedrijven die overnemer zoeken

aaeaaqaaaaaaaakpaaaajda0ogqwnge4ltbiywutngrims04njrmltmznjq5n2fhmwe4zgKBC Securities lanceerde op 6 oktober KBC Match’it, een digitaal platform waar kopers in contact komen met bedrijven die op zoek zijn naar een overnemer. KBC is hiermee de eerste financiële instelling in Europa die een dergelijk platform aanbiedt. Het platform vervolledigt het service-aanbod aan bedrijven zodat de bank ondernemingen in elke fase van de  levenscyclus kan begeleiden en oplossingen kan aanreiken.

Onderzoek van het Agentschap Ondernemen toont aan dat de komende jaren een golf van bedrijfsovernames mag worden verwacht. Het vraagstuk van de overdracht van de onderneming is sterk aanwezig in bedrijven die in handen zijn van een 50-plusser. Ingevolge de demografische evolutie in België zijn dat er bovendien steeds meer. Naar schatting wil meer dan 25% van deze ondernemers zijn/haar bedrijf verkopen binnen een periode van 5 jaar. Wanneer geen familiale opvolging mogelijk is, dringt een externe verkoop zich op. 72% van bedrijven die een externe verkoop overwegen, gaan akkoord met de stelling dat het moeilijk is om een geschikte koper te vinden. Een matchingplatform biedt hier een oplossing.

De omgevingsfactoren voor overnames zijn gunstig, mede ondersteund door goedkope financieringsmogelijkheden. De overdracht van een bedrijf blijft echter een complex proces, met zowel voor de overnemer als de overlater belangrijke financiële, fiscale en juridische implicaties.  Een professionele begeleiding en gestructureerde aanpak zijn daarom absoluut noodzakelijk. De eerste en veruit belangrijkste stap in het overnameproces is het vinden van een geschikte tegenpartij.

Het beveiligde digitale platform KBC Match’it ondersteunt “overlaters” en “overnemers” in deze zoektocht.  Het platform zet daarbij erg in op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Alle investeringsdossiers liggen met een muisklik binnen handbereik. De sterkste troef is bovendien dat KBC Match’it kan steunen op het erg uitgebreide netwerk van KBC, CBC en KBC Brussels. Daardoor verhoogt de kans voor het vinden van de perfecte match gevoelig. Daarenboven krijgen de gebruikers via het platform ook toegang tot professioneel advies over de juridische, fiscale, boekhoudkundige aspecten of financiële diensten bij de koop of verkoop.

Michiel Vanhauwere (foto), mede-oprichter van KBC Match’it zegt: “Twee aspecten zijn cruciaal in ieder overnameproces: professionaliteit en confidentialiteit. Dat zijn dan ook de twee bouwstenen waarrond we KBC Match’it hebben gebouwd en die onze klanten in alles terug zullen vinden. KBC Match’it is ideaal voor KMO’s vanaf 300.000 euro tot 1,5 miljoen euro Ebitda. Meer info: http://www.kbcmatchit.be

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.