Laan 7 opende eind 2021 de deuren aan de Leopoldlaan en groeide in geen tijd uit tot een drukbeklante, culinaire hotspot. Het restaurant van Kim Rutsaert en Elien Bottelberghe haalt intussen ook al twee jaar de gastronomische gids Gault&Millau.
Het restaurant is voortdurend op zoek naar nieuwe, wisselende smaakmakers met een seizoensgebonden aanbod en een correcte wijnkaart. Ook de keuze aan aperitieven wijzigt geregeld en daar is nu een eigen topper bijgekomen: de Laan 7-gin.
Twee soorten gin
“Gin-tonic is een veelgevraagd aperitief in ons restaurant”, zeggen Kim en Elien. “Daarom wilden we een gin aanbieden met een eigen touch. We liepen al een tijdje rond met het idee, en nu hebben we ook het juiste smaakpalet gevonden bij Stokerij Snoeck uit Eeklo.”
Klanten kunnen kiezen uit twee soorten Laan 7-gin. “We hebben een gin met een florale, fruitige citrustoets zonder bittere, kruidige nasmaak en een flavoured gin met framboos, maar niet zoet. We wilden echt een gin naar onze smaak, maar toegankelijk voor iedereen. De details zijn heel belangrijk en dat proef je ook!”
100 percent Eeklo
Kim en Elien maakten er een volledig Eekloos product van: Stokerij Snoeck van Diedrik Snoeck heeft een bijzondere aandacht voor lokale ingrediënten en is gevestigd in Kunstdal, het etiket werd ontworpen door Steven De Dapper van de Zetterij en het werd gedrukt op de persen van Conti-Label Pauwels van Inge en Bernard Pauwels.