Nieuws Oost-Vlaanderen Kim Smet maakt indruk op EK Gelato

Kim Smet maakt indruk op EK Gelato

Kim Smet maakt indruk op EK Gelato

Kim Smet van Luca’s IJs.

In Bologna heeft de Europese finale van de Gelato World Tour plaatsgevonden. Daarin namen 20 ijsbereiders het tegen elkaar op om twee felbegeerde tickets voor het wereldkampioenschap in de wacht te slepen. Niemand van de vier deelnemende Belgen kon zo’n ticket bemachtigen, maar Kim Smet van Luca’s IJs uit Hamme werd wel beloond met een speciale vermelding voor zijn creativiteit.

Speciale vermelding

Kim Smet is nog maar sinds april bezig met het bereiden van ijs. Een speciale vermelding voor de creativiteit van zijn product was dan ook een grote opsteker. “Ik ben gegaan voor ijs van curry, banaan en kokos met een infusie van citroengas”, aldus Kim Smet.

Vooral het gebruik van de curry en de daarbij gepaard gaande fluogroene kleur trok de aandacht van de jury. “Ik wou iets doen wat anderen niet zouden durven. Als fervente fan van kip met rijst en currysaus, wilde de currysmaak in het ijs proberen te verwerken. En dat is me gelukt, met deze eervolle vermelding tot gevolg.”

Vier belgen

Naast Kim Smet verdedigden ook Christophe Penneman van Crèmerie François uit Sint-Niklaas, Kurt Florkin van het Antwerpse Fratelli en Sander Tobback van L’Origien uit Kampenhout de Belgische driekleur. Verder kwamen de deelnemers uit Nederland, Kroatië, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Griekenland en Polen.

Tijdens de Europese finale trok Nederland aan het langste eind. Erik Kuiper werd eerste met zijn honing-yoghurtijs met frambozen en noten. Renáta Somogyi uit Hongarije en Dimitris Charalampous uit Griekenland vervolledigden het podium. De eerste twee mogen nu deelnemen aan het wereldkampioenschap. Dat vindt plaats van 8 tot 10 september in het Italiaanse Rimini.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.