Nieuws Oost-Vlaanderen Kledingzaak uit Aalst en schoonmaakbedrijf uit Nazareth failliet

Kledingzaak uit Aalst en schoonmaakbedrijf uit Nazareth failliet

Kledingzaak uit Aalst en schoonmaakbedrijf uit Nazareth failliet

image-4294646In oktober lag het aantal faillissementen in ons land 18% hoger dan in dezelfde maand van het jaar voordien. Het was de derde opeenvolgende maand dat meer bedrijven dan het jaar voordien de boeken moesten neerleggen. Het is nu bang afwachten of die trend ook in november zal worden doorgezet. Want ondanks verhalen over een aantrekkende economie met ook een toenemend aantal vacatures, wat erop wijst dat ondernemingen weer meer medewerkers aantrekken, zijn de omstandigheden waarin ondernemers hun schepen recht moeten proberen te houden nog altijd verre van rooskleurig.

Zo blijft het onduidelijk op welke manier de vennootschapsbelasting zal veranderen en blijven ondernemers geconfronteerd worden met door de regering opgelaten proefballonnetjes, zoals dat van minister van volksgezondheid Maggie De Block, die plots voorstelde ondernemers meer zelf te doen betalen in geval van een lange afwezigheid van de medewerkers.

Ondernemers worden elke dag om de oren geslagen met berichten over het stijgende aantal burn-outs, maar moeten daarbij vaststellen dat zelden wordt gepraat over wat die burn-outs en afwezigheden voor hen betekenen. Dat ze desondanks blijven volhouden en ondernemen met hart en ziel, zoals ook tijdens de dag van de ondernemer bleek op 18 november, verdient dan ook alle lof. Want ook de algemene economische context met hoogst onzekere consumenten, die elke dag berichten lezen over het feit dat hun job door de technologische disrupties op de helling staat, zorgt voor een klimaat van onzekerheid. In het weekend liet de Limburgse ondernemer Davy Kestens in een interview in De Morgen nog optekenen dat hij verwacht dat de komende tien tot twintig jaar zowat de helft van de mensen werkloos zal worden.

Het zijn berichten die er allerminst toe bijdragen dat consumenten vlot de portemonnee opentrekken. Vandaar dat ook vorige week weer een dertigtal Oost-Vlaamse bedrijven de boeken neerlegden, waaronder een kledingzaak uit Aalst en een schoonmaakbedrijf uit Nazareth.

De volledige lijst van faillissementen vindt u op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.

 

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.