Nieuws Oost-Vlaanderen Kleine Oost-Vlaamse brouwerij scoort op internationale bier competitie

Kleine Oost-Vlaamse brouwerij scoort op internationale bier competitie

Kleine Oost-Vlaamse brouwerij scoort op internationale bier competitie

BEVEREN – Vorige week werden in Flanders Expo Gent de prestigieuze “Brussels Beer Challenge” prijzen uitgereikt. Met meer dan 1850 inzendingen wereldwijd werd het dit jaar de meest succesvolle editie tot nu toe. Brouwerij De Bock uit Beveren won tweemaal zilver met zijn bieren ‘Remi’ en ‘Desideer’ in respectievelijk de categorieën ‘Pale & Amber Ale: Golden Ale’ en ‘Dark Ale: Strong Dark Ale’.

De Brussels Beer Challenge is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarin gestreden wordt om de titel van het beste bier. Gedurende drie dagen wordt elk bier van de deelnemende brouwers door een vakkundige jury van 100 internationale bierkenners uit 20 landen zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. De beste bieren worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille. De wedstrijd is intussen aan zijn 10de editie toe en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste biercompetities wereldwijd.

Tweemaal zilver

“We zijn zo trots om met onze voorlopig enige twee bieren zo hoog te scoren in deze competitie”, vertelt Pieter De Bock, meester-brouwer van Brouwerij de Bock & kleinzoon van Remi. “Wetende dat we als kleine brouwerij zowel grote Belgische en internationale Brouwerijen kunnen aftroeven geeft enorm veel voldoening. We zijn oprecht fier op onze beide bieren.”

Remi had in 2019 al een Bronzen Medaille gewonnen in deze competitie. Daarom is het voor de brouwerij nog een grotere voldoening om met dit bier 2 jaar later nog steeds, en zelfs hoger, te kunnen scoren op de internationale markt.

“De prijs voor ons bier Desideer was voor ons een echte verrassing”, vertelt Jordi Bruynseels, kleinzoon van Desideer. “Dit is ons nieuwste bier dat werd gelanceerd in mei 2021 en om dan al onmiddellijk zo hoog te scoren in deze competitie was totaal onverwacht. Zeker wetende tegenover welke andere bieren Desideer het moest opnemen.”

Op één na beste Belgische bier

Het bier Malheur 10 was de grote winnaar van deze competitie en behaalde onder meer de prijs voor ‘Beste Belgische Bier’. “Om te weten dat we net na dit bier mogen eindigen in de scores geeft ons een enorme voldoening.”

Brouwers Pieter De Bock en Jordi Bruynseels dragen deze prijzen op aan hun grootvaders, Remi en Desideer. “Spijtig dat ze het niet meer hebben kunnen meemaken.”

Grootvaders Desideer en Remi

Toekomst

“Wat brengt de toekomst? Ik denk dat we vooral moeten verder bouwen op het elan dat we nu hebben. Uiteraard helpen deze prijzen om ons op de internationale biermarkt bekend te maken, maar we willen toch vooral in België en uiteraard in het Waasland een vaste waarde zijn bij de horeca en eindconsument.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.