Nieuws Oost-Vlaanderen Klingele Chocolade juicht als Leeuw van de Export 2017

Klingele Chocolade juicht als Leeuw van de Export 2017

Klingele Chocolade juicht als Leeuw van de Export 2017

Klingele Chocolade is uitgeroepen tot Leeuw van de Export 2017. Het chocoladebedrijf uit Evergem kroonde zich als winnaar in de categorie van bedrijven met maximaal 49 medewerkers. Met de award zet Flanders Investment & Trade jaarlijks enkele sprekende exportresultaten en -visies van Vlaamse bedrijven in de schijnwerpers.

Klingele Chocolade haalde het in zijn categorie voor Lansweeper uit Dendermonde en het Gentse Comsof. “De slimme combinatie van ambachtelijk ondernemerschap en productinnovatie binnen heel specifieke niches heeft ons overtuigd”, klinkt het bij de jury. “Bovendien blinkt Klingele Chocolade uit in duurzaam ondernemen op alle niveaus van de bedrijfsvoering.”

Innovatief vakmanschap

In 1995 investeerde Koen Klingele in een eerste chocolademachine en werd Klingele Chocolade een feit. Vanaf dag één specialiseerde deze Evergemse producent zich in eerlijk geproduceerde chocolade binnen heel specifieke niches: zonder toegevoegde suiker of gezoet met stevia, lactosevrij en met extra vitamines. Het bedrijf hecht dan ook veel aandacht aan innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Daarmee speelt Klingele Chocolade in op een wereldwijde trend naar een gezondere levensstijl.

Door die specifieke focus was de thuismarkt al snel te klein en volgde op korte tijd de stap naar export. En met succes, want met 27 medewerkers behaalde Klingele Chocolade in 2016 een omzet van zo’n 5 miljoen euro, waarvan 69 procent via export over 44 landen werd behaald. Het bedrijf commercialiseert enkele eigen merken, maar ruim de helft van de chocoladeproductie is bestemd voor de private labelmarkt.

Twee Leeuwen

In de categorie van bedrijven met 50 of meer medewerkers pakte het West-Vlaamse Skyline Communications de hoofdprijs. Zo grijpt Bekina Boots uit Kluisbergen, dat ook genomineerd was, net naast de award.

“Naast een indrukwekkend internationaal parcours kiezen beide winnaars bewust voor lokale Vlaamse verankering en getuigen ze van een groot engagement voor het lokale economische weefsel waarin ze opereren. Vlaanderen telt zoveel spelers van wereldformaat die elke dag opnieuw timmeren aan hun internationale verhaal, daar mogen we terecht fier op zijn”, besluit Claire Tillekaerts, ceo van Flanders Investment & Trade.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.