Nieuws Oost-Vlaanderen Kodibox wint onlinestemming voor meest veelbelovende startup

Kodibox wint onlinestemming voor meest veelbelovende startup

Kodibox wint onlinestemming voor meest veelbelovende startup

1473669796-voteforkodiboxOp zaterdag 22 oktober 2016 vindt in Leuven de derde editie plaats van de KBC Securities Entrepreneurial Summit. Het event staat helemaal in het teken van ondernemerschap en heeft oog voor alle aspecten die bij het opstarten van een bedrijf komen kijken. Voorts wil het event vooral ook investeerders in contact brengen met startende ondernemers en hen laten kennismaken met de boeiende leefwereld waarin startende ondernemers hun projecten op de rails proberen te krijgen. Veertig startups kunnen tijdens het event duidelijk maken waarmee ze bezig zijn en waarnaar ze op zoek zijn om hun groei een boost te geven.

Op het programma staan ook interessante lezingen over ondernemerschap en crowdfunding, en getuigenissen van succesvolle bedrijfsleiders. Daarnaast zal ook de naam van de meest veelbelovende startup worden bekendgemaakt. Daarvoor werden enkele startups geselecteerd door de organisatoren maar andere kandidaten konden ook online stemmen ronselen. En daarin is het Gentse Kodibox het best geslaagd. Het won immers de onlinestemming voor deze wedstrijd en trekt nu met veel hoop naar de finale van 22 oktober.

Simon De Schryver (links op de foto) richtte Kodibox op in 2013, met als missie verhuizen tegelijkertijd efficiënt, aangenaam en milieuvriendelijk te maken. Het bedrijf verhuurt herbruikbare kunststof verhuisboxen als een handig en duurzaam alternatief voor karton. Hij had het idee opgepikt in de Verenigde Staten, en ook hier slaat het concept aan. Zowat zestig procent van de klanten zijn particulieren, de rest zowel kleine als grote ondernemingen, overheden en organisaties. “De reclame van mond tot mond heeft goed haar werk gedaan”, zegt vennoot Nicolas Roegiers (rechts op de foto). “Klanten vinden ons rechtstreeks of via verhuisfirma’s, die graag met ons samenwerken omdat verhuizen met onze stevige, goed stapelbare dozen veel vlotter verloopt en de kans op schade aanzienlijk vermindert.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.