Nieuws Oost-Vlaanderen Koningin Mathilde praat met Oost-Vlaamse topvrouwen

Koningin Mathilde praat met Oost-Vlaamse topvrouwen

Koningin Mathilde praat met Oost-Vlaamse topvrouwen

GENT – Elk jaar rond Internationale Vrouwendag bezoekt koningin Mathilde een provincie om er met vrouwelijke rolmodellen te praten. Dit jaar bracht die traditie haar naar Oost-Vlaanderen. 

Twaalf topvrouwen uit de Oost-Vlaamse ondernemerswereld, middenveldorganisaties, sportsector en publieke sector verzamelden rond de koninklijke tafel van Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers. Een dag voor de Internationale vrouwendag gingen ze in gesprek met koningin Mathilde over de hedendaagse positie van de vrouw en haar uitdagingen in het uitbouwen van een carrière.

Twaalf topvrouwen

Aan de koninklijke tafel zat heel wat ondernemend bloed. Julie Baeckelandt, zaakvoerder van C-Jules uit Zottegem en lady chef of the year, kreeg het gezelschap van de Gentse Marlou Browaeys, public relations executive bij Festival van Vlaanderen Gent, en Ellen Bruyninckx, student-ondernemer van het jaar 2017 met INROL en ergopraktijk.be.

Andere markante ondernemersvrouwen waren Claire Dilewyns van brouwerij Vicaris uit Dendermonde, Wendy De Tandt van maatwerkbedrijf De Dagmoed uit Geraardsbergen en schoonste boerin 2015/2016 Karen Verplancke van de Hoevemobiel uit Lochristi.

Ex-zeilster Evi Van Acker vertegenwoordigde de sportwereld. Voor de publieke sector en de academische wereld waren Chia Longman, Ruth Mortier, Caroline Van Driessche, Meike Van Grembergen en Mukaddes Yurdaer aanwezig.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.