Nieuws Oost-Vlaanderen Korte keten netwerk Boeren & Buren promoot nu ook streekstroom via Bolt

Korte keten netwerk Boeren & Buren promoot nu ook streekstroom via Bolt

Korte keten netwerk Boeren & Buren promoot nu ook streekstroom via Bolt

MALDEGEM/GENT – Energieplatform Bolt en korte keten netwerk Boeren & Buren slaan de handen in elkaar. Hun gezamenlijke #goedetengoeddoen-campagne focust op bewuste consumenten. “Lokaal consumeren is belangrijk in deze tijden. Dat kan door te kiezen voor streekproducten. Maar ook groene stroom kan je perfect lokaal kopen. Daarom bieden we de streekstroom van Bolt nu aan via Boeren & Buren”, zegt Bolt-CEO Pieterjan Verhaeghen.

Als de pandemie ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat er ook dicht bij huis veel goeds te vinden is. Het korte keten netwerk Boeren & Buren, dat het mogelijk maakt om rechtstreeks online eten te bestellen van producenten in je buurt, zag zijn klantenaantal de afgelopen maanden sterk stijgen. Vandaag zijn meer dan 100.000 Belgen klant bij één van de 140 Buurderijen: dat zijn vaste locaties waar bestelde producten rechtstreeks van de boer kunnen opgehaald worden. Boeren en Buren heeft ophaalpunten in o.a. Maldegem, Gent en Lochristi.

 

Lokale groene energie

Via Boeren & Buren wordt nu ook energie van Bolt aangeboden. Het energieplatform matcht lokale energie-afnemers aan lokale energie-opwekkers, eveneens via het korte keten-principe. Een twintigtal Vlaamse en Waalse boeren bieden de energie van hun zonnepanelen of vergistingsinstallatie vandaag al aan via Bolt. Zo leveren onder andere de zonnepanelen op het waterzuiveringsstation van Aquafin in Gent, de biogascentrale van het landbouwbedrijf Agro-Energiek uit Lievegem en de zonnepanelen van het melkveebedrijf van de familie Clement uit Knesselare groene stroom aan Bolt.

“Met Bolt willen we groene energie een gezicht geven. We garanderen onze afnemers dat hun energie van lokale groene energie-opwekkers komt. Door energie af te nemen via Bolt, steunen ze kleinschalige ondernemingen binnen en buiten de landbouwsector, die volop inzetten op de transitie naar groen in ons land”, aldus Verhaeghen.

Die werkwijze van Bolt past perfect bij de waarden van Boeren en Buren. “Onze Buurderij-Verantwoordelijken zijn sociale ondernemers. Ze zetten zich in om het contact tussen de consument en de producent te herstellen door te focussen op de korte keten. Zo krijgen onze boeren het respect dat ze verdienen”, zegt Wannes de Jonghe van Boeren en Buren.

Wie via Boeren en Buren klant wordt bij Bolt, kan op een voordelig tarief rekenen. Meer info: https://go.boltenergie.be/boerenenburen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.