Nieuws Oost-Vlaanderen Kracht van de innovatieve maakindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta

Kracht van de innovatieve maakindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta

Kracht van de innovatieve maakindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta

gbmrIn de week van 7 november vindt in Gent een topontmoeting plaats tussen de Nederlandse minister-president Mark Rutte en de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois. In de marge daarvan vinden ook allerlei activiteiten en ontmoetingen plaats. Zo staat op 9 november niet alleen vriendschappelijke voetbalinterland gepland tussen de Rode Duivels en Oranje,  maar in het cultuur- en congrescentrum Het Pand, ook een conferentie over de “Kracht van de innovatieve maakindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta”.

Vertrekkend vanuit de Deltamonitor 2016 van de maakindustrie worden die dag  enkele randvoorwaarden onder de loep genomen die nodig zijn om de innovatietroef van de Vlaams-Nederlandse delta nog te versterken. Wereldwijd zijn tal van delta’s uitgegroeid tot economische polen. Maar wat maakt de Vlaams- Nederlandse Delta zo bijzonder? Heeft de Delta voldoende aantrekkingskracht in haar creativiteit en innovatiecapactiteit? Welke toekomst ligt in de Delta voor de innovatieve maakindustrie?

De Vlaams-Nederlandse Delta is een samenwerkingsnetwerk, waartoe besloten is op de conferentie te Antwerpen op 16 december 2011, van de provincies Antwerpen, Noord-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en Zuid-Holland. In goede samenwerking met de steden, zeehavens, bedrijfsleven en kennisinstellingen willen zij de projecten, die noodzakelijk zijn voor de economisch-logistieke ontwikkeling van de regio, faciliteren. In de Analyse Delta 2040, opgesteld door de Universiteit van Antwerpen en de Erasmus Universiteit te Rotterdam zijn de ontwikkelingen van de Delta als competitieve en duurzame regio geschetst. Jaarlijks organiseert het netwerk een conferentie waar de resultaten van het afgelopen jaar centraal staan

Acht Vlaams-Nederlandse bedrijven brengen op 9 november hun verhaal: over verschillende sectoren heen, zowel kleine ondernemingen als grote(re) spelers, zowel jonge bedrijven als gevestigde waarden.

Zo zal Carl De Maré het hebben over de samenwerking tussen ArcelorMittal en DOW en zal ook Tanguy Van Quickenborne, van natuursteenbedrijf Van Den Weghe uit Zulte, uitleggen waarom zijn bedrijf zo bekend is om zijn innovatiekracht.

Het netwerkmoment is een unieke gelegenheid om zowel Vlaamse als Nederlandse politici, academici, havenbesturen en andere ondernemers te ontmoeten. Inschrijven kan via de website  http://www.vndelta.eu/vlaams-nederlandse-delta-conferentie-2016/.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.