Nieuws Oost-Vlaanderen Labo-instrumentenspecialist Trinean speelt zich internationaal in de kijker

Labo-instrumentenspecialist Trinean speelt zich internationaal in de kijker

Labo-instrumentenspecialist Trinean speelt zich internationaal in de kijker

Two%20tubes%20labeled%20with%20bar%20codes_123Trinean, een spin-off van Universiteit Gent en IMEC, die gevestigd is in Gentbrugge, ontwikkelt, assembleert en commercialiseert hoogwaardige labinstrumenten en hydrofiele plastiek plaatjes voor moleculaire spectroscopie op micro-volumestalen.

“DNA, RNA of proteïnetests zijn erg duur en de vereiste biologische stalen (bloed, tumor, weefsel, …) zijn vaak schaars”, legt Philippe Stas (foto), CEO van Trinean uit. “Daarom is het belangrijk dat elk biologisch staal efficiënt gebruikt wordt bij elke test. Om zeker te zijn dat een staal voldoende DNA, RNA of proteïnes bevat alsook voldoende zuiver is, ontwikkelt Trinean onder meer plastiek plaatjes, waarop 16 stalen kunnen worden gedoseerd in combinatie met labapparatuur om de effectieve meting te doen. Aangezien slechts een heel kleine druppel  wordt gebruikt voor deze meting, maakt Trinean elk plaatje hydrofiel (wateraanzuigend) via een specifieke coatingtechnologie zodat elk staal automatisch opgenomen wordt in minuscule kanaaltjes en zo beschermd is tegen verdamping.”

Die specifieke aanpak heeft nu ook de Europese organisatie EMQN (European Molecular Genetics Quality Network) overtuigd om met Trinean in zee te gaan. Deze organisatie bezrogt wereldwijd tests aan klinische labo’s zodat deze de performantie hun genetische testen kunnen valideren, hun methodes kunnen verbeteren en de nodige accreditaties kunnen halen.

“Een belangrijk onderdeel van deze testen zijn humane DNA stalen. Deze moeten van de beste kwaliteit en zuiverheid zijn om correcte resultaten tijdens de validatie te verzekeren”, geeft Philippe Stas nog aan. “EMQN heeft na een grondige evaluatie besloten dat de technologie van Trinean de meest geschikte methode is om de kwaliteit (inzake concentratie en zuiverheid) van hun DNA stalen te bepalen. Ons DropSense96 platform stelt hen in staat om deze kwaliteitscontrole verder te automatiseren en standaardiseren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.