Nieuws Oost-Vlaanderen Lanxess rondt overname af van Franse Theseo

Lanxess rondt overname af van Franse Theseo

Lanxess rondt overname af van Franse Theseo

KALLO – Speciaalchemiebedrijf Lanxess heeft de overname afgerond van de Franse Theseo-groep, een toonaangevende fabrikant van oplossingen voor dierengezondheid en bioveiligheid. Met de overname breidt Lanxess zijn productportfolio voor de veehouderij aanzienlijk uit. De Groep beschikt nu over een uitgebreid assortiment aan desinfectie- en hygiëneoplossingen. Daarnaast voegt Lanxess producten voor ongediertebestrijding en voor dierenvoeding en dierenwelzijn aan zijn portefeuille toe. De nieuwe activiteiten worden geïntegreerd in de business unit Material Protection Products.

Lanxess heeft de ondernemingswaarde van zowat 70 miljoen euro gefinancierd uit bestaande liquide middelen. De overgenomen activiteiten vertegenwoordigen een omzet van ongeveer 33 miljoen euro en een EBITDA van ongeveer 1,5 miljoen euro. In de komende drie jaar verwacht Lanxess een extra jaarlijkse EBITDA-bijdrage van hetzelfde bedrag als gevolg van synergie-effecten. De overname zal al in het eerste boekjaar na de afronding winst per aandeel opleveren.

Met de transactie krijgt Lanxess er meer dan 100 werknemers bij in vestigingen in Laval (Frankrijk), Wietmarschen (Duitsland), Hull (Verenigd Koninkrijk) en Campinas (Brazilië).

LANXESS in België

Lanxess heeft in België twee productievestigingen in het Antwerpse havengebied. Zij vormen het hart van de internationale activiteiten met hightech-plastics van Lanxess. In Lillo-Antwerpen worden de halffabricaten caprolactam en polyamide vervaardigd. In het Oost-Vlaamse Kallo produceert Lanxess glasvezel, dat ook in plastics wordt toegepast, en rubberchemicaliën. Lanxess telt in België ongeveer 1.000 werknemers.

Lanxess is een leider op het gebied van speciaalchemie, had in 2020 een omzet van 6,1 miljard euro en telt momenteel zowat 14.300 personeelsleden in 33 landen. De kernactiviteit van Lanxess is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen. Lanxess is lid van de voorlopende duurzaamheidsindices Dow Jones Sustainability Index (DJSI World en Europe) en FTSE4Good.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.