L’Autre Vie

Latemse restaurant L’Autre Vie moet sluiten na juridische strijd met bouwpromotor: “We stoppen op het hoogtepunt”

Na een juridische strijd met een bouwpromotor die het pand overkocht, sluit het bekende Latemse restaurant L’Autre Vie op 1 juli definitief de deuren. Als jonge broekies opende het duo Maxence en Laurent in 2015 de deuren.

Het zal wellicht bij de vele trouwe klanten van L’Autre Vie als een schok zijn binnen gekomen, dat het gekende restaurant aan de Kortrijksesteenweg in Latem op zaterdag 1 juli er voorgoed een punt achter zet . Een andere keuze hadden uitbaters Maxence Sys (34) en Laurent Willems (34) echter niet.

“Het pand waarin ons geliefde restaurant is gehuisvest is verkocht aan een bouwpromotor en deze heeft besloten een andere weg in te slaan. Het resultaat is dat we geen andere keuze hebben dan afscheid te nemen. We hebben juridisch getracht om een verlenging van de huur te krijgen, maar dat lukte niet. Het pand zelf kopen, was voor ons niet haalbaar. We hebben vernomen dat het gebouw zal afgebroken worden om plaats te maken voor een kantoorgebouw”, aldus Laurent.

Terras

De huur loopt nog tot 1 maart 2024, maar toch besloot het duo om er op 1 juli al mee te stoppen. “De investeringen om het terras van het restaurant summerproof te maken zijn te hoog, toch zeker op de manier die past bij L’Autre Vie. Zo moet er een muurtje gebouwd worden tegen de wind en moeten er verwarmingselementen aangebracht worden. Van de gemeente mag er ook maar vier maanden een dergelijk terras staan en voor ons heeft het geen zin als we het niet op onze manier kunnen doen”, klinkt het.

De beslissing tot sluiten was moeilijk, maar een slecht gevoel houden ze aan hun Latems avontuur niet over. “Absoluut niet, we waren 25 à 26 jaar toen we L’Autre Vie hebben opgestart en dan nog in Latem, met een hoop concurrenten. Er was veel twijfel over onze plannen, maar we zijn enorm trots op de mijlpalen die we hebben bereikt en de erkenning die we hebben gekregen, waaronder onze Gault Millau-score van 14/20. We kunnen niets anders zeggen dan dat we stoppen op een hoogtepunt”, zegt Laurent.

Pulpo

Het duo zal zich nu volledig toeleggen op hun andere restaurant Pulpo, iets verder aan de Kortrijksesteenweg richting Gent. “Daar zullen we beiden in de keuken staan. In Pulpo serveren we Mediterraanse gerechten zodat je het gevoel hebt op reis te zijn, zelfs al is het winter”, besluit Laurent.