Nieuws Oost-Vlaanderen Latemse teddybeer voor Rolls-Royce

Latemse teddybeer voor Rolls-Royce

Latemse teddybeer voor Rolls-Royce

SINT-MARTENS-LATEM – Vorig weekend vierde het luxe automerk Rolls-Royce zijn 115 jarig bestaan. Naar aanleiding daarvan contacteerden ze het Latemse kunstenaarsduo SerranoSchoonjanS om een ultra luxe versie van hun bekende Companionbear te creëren.

“We werkten vroeger reeds samen met het Britse automerk en hebben ook een beetje dezelfde filosofie”, vertelt Peter Schoonjans. “Gesculpteerde vriendschap en gesculpteerde luxe waren maar 2 van de referentiepunten die besproken werden tijdens onze meetings. Toen we met de mensen van Rolls-Royce samen zaten om het concept van hun Companionbear te bespreken wisten we snel waar ze naartoe wilden; iets tijdloos, modern en klassevol.”

Bij het iconische luxemerk beschouwen ze elke klant als vriend dus de teddy beer sculptuur, het symbool van vriendschap, paste perfect. “Het ‘bespoke’ principe nl. dat alles op maat en naar de smaak van de klant gemaakt wordt, wordt net als bij Rolls-Royce vaak toegepast op onze Companionbear”, vult Winna Serrano aan.

’s Werelds meest exclusieve automerk en teddybeer

Rolls-Royce, dat beschouwd wordt als ’s werelds meest exclusieve automerk, was dan ook verheugd dat de Companionbear, ’s werelds meest exclusieve teddy beer, afgewerkt wordt met de fijnste en zeldzaamste materialen. Winna: “Zo hebben we gebruik gemaakt van o.a. diamantpoeder, parelmoer van de nautilusschelp, 18k bladgoud, verpoederd marmer, een zelf gemaakte holografische glansstof en pigment van brons.”

In totaal werkten Winna en Peter 6 weken aan de teddybeer. Als naam werd hij de ‘Companionbear Nightingale’ gedoopt, genoemd naar de plaats waar in 1906 de eerste Rolls-Royce fabriek stond.

Stevig prijskaartje

Er worden 8 exemplaren van gemaakt die echter enkel voor Rolls-Royce klanten beschikbaar zijn. Achteraan op hun vestje krijgt elke Companionbear ‘Nightingale’ een geboorteplaatje met geboortedatum, naam en individueel nummer. De prijs van deze exclusieve Companionbear versie is 9800 €. Eén exemplaar gaat alvast naar het hoofdkwartier in Engeland.

Zij konden hem al bewonderen

Op het Nightingale event, dat doorging in de galerie vorig weekend in Sint-Martens-Latem, konden de genodigden rijden met de Cullinan en Ghost modellen. Tussen de twee ritten door kregen ze in première de Companionbear Nightingale te zien en een individuele rondleiding in de studio waar de teddy beer sculpturen ‘geboren’ worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.