Nieuws Oost-Vlaanderen Lebbeke heeft beste whiskyshop van België

Lebbeke heeft beste whiskyshop van België

Lebbeke heeft beste whiskyshop van België

0000000000000dirkverlDirk Verleysen van Dram 242 uit Lebbeke ontving tijdens het internationale whiskyfestival in Gent de Belgian Whisky Award voor beste whiskyshop van het jaar.

Overigens is de naam Dram 242 minder wildvreemd dan men op het eerste gezicht zou denken. Het cijfer verwijst naar het huisnummer waar de zaak gevestigd is terwijl een dram een hoeveelheid van twee tot vier centiliter is die whiksyproevers krijgen bij preverijen.

Verleysen was altijd al gepassioneerd door het enorme smakenpakket en heeft via reizen naar Schotland heel wat kennis opgedaan over de edele drank. Hij heeft een voorkeur voor single malt flessen. Single malt betekent dat de whisky uitsluitend gestookt is van gemoute gerst en bovendien afkomstig is uit één stokerij.

Dt in diverse trendbladen whisky al is uitgeroepen tot nieuwe rage als opvolger van gin kan voor Dirk Verleysen en Dram 242 alleen maar goed nieuws zijn, al had de uitbater van de Lebbeekse winkel natuurlijk geen trendbladen nodig om dat te weten. “Het is gewoon een godendrank. Vanaf een prijs van 30 euro voor een fles, haal je eigenlijk het beste van het beste in huis.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.