De laureaat Pieter-Jan Focke.

Legoverhuurder Pieter-Jan is lokale Starter van het jaar

GERAARDSBERGEN - Pieter-Jan Focke (39) van Brick-it is door de gemeente Geraardsbergen uitgeroepen tot Starter van het jaar 2022. Met zijn onderneming brengt hij alle soorten Legosets aan de man via een verhuursysteem.

De leden van het starterscomité in Geraardsbergen hebben ondernemer Pieter-Jan Focke aangeduid als Starter van het jaar omdat ze hem zagen als de ideale ambassadeur voor beginnende ondernemers.

“Voor mij is de onderscheiding de ultieme bekroning van al het werk, wetende dat het ooit begon als hobby”, zegt de laureaat. “Deze erkenning geeft me meteen de nodige drive om het de komende jaren nog beter te doen. Ik wil Brick-it uitbreiden door nog meer exclusieve Legosets te kunnen aanbieden. En het is een droom om ooit een Legobeurs te organiseren in Geraardsbergen.”

Passie voor Lego

“Vorig jaar begonnen 386 starters met een eigen zaak in Geraardsbergen. Pieter-Jan Focke van Brick-it is een van hen”, zegt Rurik Van Landuyt (Open VLD), schepen van Economie. “Met zijn passie voor Lego kwam hij op het idee om Legosets te verhuren en dat blijkt een schot in de roos.”

“Ik ben blij dat er het voorbije jaar weer zoveel nieuwe en enthousiaste ondernemers zijn bijgekomen in Geraardsbergen”, vervolgt de schepen. “Het zijn mensen met een visie en een passie voor hun klanten en het ondernemen. Brick-it is hier een mooi voorbeeld van."

De winnaar ontving een cheque van 1.000 euro en een beeldje van de lokale kunstenaar Geert Belet van ART&CO.