Nieuws Oost-Vlaanderen Leyla Kurham opent nieuw Gents restaurant Sofraya

Leyla Kurham opent nieuw Gents restaurant Sofraya

Leyla Kurham opent nieuw Gents restaurant Sofraya

new_3-1024x499Gent telt heel wat klassieke Turkse en mediterraanse restaurants. Sinds kort is de Ottogracht verrijkt met een eethuis waar de traditionele Midden-Oosterse & mediterraanse keuken modern en fris aangepakt wordt.

In de keuken van Sofraya roert Leyla Kurhan in de potten. Haar papa is Turks, haar mama Belgisch. Haar grootouders leerden haar de producten, gerechten en tradities van beide keukens kennen. Ze trok naar dé metropool van gemengde culturen, Istanbul, om zich bij scholen in het Culinary Institute.

Leyla neemt je mee op een gastronomische Zijderoutereis die ze vlot mixt met een hedendaags Europees smakenpalet. Pizza eet je er niet met een traditionele bodem van tarwemeel. Kaas, tomaat en kruiden worden op smakelijke portobello-champignons geserveerd. Haar gefrituurde falafelballetjes vallen in de smaak bij groot en klein. Daar zit de zoete aardappel die erin verwerkt is ongetwijfeld voor iets tussen.

Op de borden komen enkel seizoensgebonden, lokale producten die in een Josper-oven bereid worden. De meeste zijn biologisch. Alle gerechten worden geserveerd met in eigen huis gebakken brood. De wisselende kaart heeft zowel voor vegetariërs, vlees- als viseters lekkers in petto.

“We hebben ook een uitgebreide wijnkaart met een ruime waaier aan kwalitatieve wijnen uit de Midden-Oosterse regio”, zegt Leyla Kurham, die ook nog een woordje uitleg geeft bij de naamkeuze van haar restaurant. “Sofraya is Perzisch voor ‘Een rijk gedekte tafel waar iedereen welkom is’. Daarom hebben we naar de individuele tafeltjes ook een grote gemeenschappelijke tafel, om op die manier bij te dragen tot een stuk verbondenheid waaraan vandaag grote nood is.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.