Nieuws Oost-Vlaanderen Lidl zoekt tegen eind 2021 350 extra werknemers

Lidl zoekt tegen eind 2021 350 extra werknemers

Lidl zoekt tegen eind 2021 350 extra werknemers

MERELBEKE – 350, dat is het totaal aantal openstaande vacatures dat Lidl België nog in 2021 wil invullen. De nood aan nieuwe collega’s is het hoogst in Vlaanderen, met Oost-Vlaanderen mee op kop. Om nieuwe medewerkers te zoeken, lanceert Lidl een grootschalige rekruteringscampagne. Zo stuurt het opnieuw de ‘jobbus’ de baan op waar sollicitanten met hun toekomstige leidinggevende kunnen praten en betaalt de retailer tijdelijk aan zijn personeel een hogere bonus als ze zelf een nieuwe collega aanbrengen voor in de winkel. In het najaar zet Lidl ook specifiek in op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

De economie trekt opnieuw aan en dat laat zich voelen met een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, die ook in de retailsector sterk voelbaar is. Supermarktketen Lidl telt vandaag 11.000 medewerkers, maar zoekt de komende maanden nog 350 extra werknemers. Het gaat vooral om winkelbedienden, (assistant) store managers, jobstudenten voor de winkels. Maar ook orderpickers voor in de 5 distributiecentra.

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl België: “Winkelmedewerkers zijn voor een supermarkt als Lidl simpelweg onmisbaar. Ze zorgen er enerzijds voor dat onze winkels blijven draaien, maar zijn ook het uithangbord van onze organisatie. Ons personeelsbestand groeit al jaren. Zo kwamen er tussen 2018 en nu al 1.500 jobs bij. Gezien we bijna elke drie weken een nieuwe winkel openen, zijn we steeds op zoek naar nieuwe werknemers, maar in vergelijking met de voorbije jaren hebben we dit jaar extra veel openstaande vacatures.”

Ook voor de ‘vliegende ploeg’ is Lidl nog op zoek naar extra volk. Deze ploeg wordt ingezet wanneer er personeel uitvalt en springen zo bij in de winkels waar nodig. Deze medewerkers moeten over een eigen wagen beschikken en van een stevige portie afwisseling houden.

Jobbus

Om de 350 extra jobs in te vullen, kiest Lidl voor een mix van beproefde recepten en een aantal nieuwe strategieën. Zo haalt de supermarktketen de jobbus opnieuw van stal. Die bus bleek tijdens vorige aanwervingscampagnes dit jaar erg succesvol. De jobbus zal de komende maanden op 25 locaties te vinden zijn.

Isabelle Colbrandt, woordvoerster Lidl België: “We gaat dit najaar ook extra inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te werven, de eerste pilootprojecten worden binnenkort gelanceerd. Ten slotte rekenen we ook volop op onze eigen Lidl-medewerkers. Zij zijn onze belangrijkste ambassadeurs. De bonus voor medewerkers die zelf een nieuwe collega aanbrengen voor onze winkels, verhogen we tijdelijk tot 750 euro bruto.”

 

‘Knelpuntregio’s’

Lidl stelt vast dat er grote regionale verschillen zijn om nieuwe werknemers te vinden. Vooral Vlaanderen kent een aantal ‘knelpuntregio’s’. In sommige regio’s heeft Lidl immers massaal geïnvesteerd in nieuwe en bestaande filialen, waardoor de nood daar extra groot is.

Ook in de regio Oost-Vlaanderen heeft Lidl veel openstaande vacatures. Het gaat onder andere om Zelzate, Eeklo en Maldegem. In deze regio’s staan bovendien nog enkele nieuwe filiaalopeningen op de planning. Maar ook het distributiecentrum in Sint-Niklaas zijn er nog enkele plaatsen vrij voor nieuwe collega’s om als orderpicker aan de slag te gaan. Op 17/09 wordt er een jobdag voor arbeiders georganiseerd. In de Oost-Vlaamse Denderregio zijn er ten slotte nog openstaande vacatures voor de filialen in Erpe-Mere, Lochristi en Waasland, met het oog op de opening in Sint-Niklaas in 2022.

Interesse? Hier vind je meer info: https://werkenbijlidl.be/

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.