Nieuws Oost-Vlaanderen Liefmans en Colruyt brouwen exclusief bier

Liefmans en Colruyt brouwen exclusief bier

© Ronny De Coster

Liefmans en Colruyt brouwen exclusief bier

OUDENAARDE – Samen met Koen Debusschere en Jo Panneels van Colruyt, blendde brouwmeester Marc Coesens van de Oudenaardse Liefmans-brouwerij een uniek en gelimiteerd bier, dat exclusief te verkrijgen is in de Colruytwinkels. Het resultaat is een uniek bier waarin fris zure smaken van krieken perfect in balans liggen en mooi harmoniëren met de warme toetsen van hout en vanille. Kriek-Brut Xtra (9,5%) is exclusief en in gelimiteerde oplage te verkrijgen bij Colruyt Laagste Prijzen vanaf 14 juli.

Het is druk in Oudenaarde. Terwijl de installaties in de Liefmans-brouwerij op volle toeren draaien, maken ze zich op om een nieuwe, verse lading krieken te ontvangen. Én als kers (of beter: kriek) op de taart, vond brouwmeester Marc Coesens nog tijd om een nieuw bier te brouwen, samen met Koen Debusschere en Jo Panneels van Colruyt.

Marc Coesens, brouwmeester Liefmans: “Deze Kriek-Brut Xtra is een gelimiteerde blend van verschillende Liefmans kriekbieren van diverse jaargangen – van 2016 tot 2019 – met een blond bier dat twee jaar op bourbon vaten heeft gerijpt en ook nog met kriekbier van 2015 dat 4 jaar op wijnvaten heeft gerijpt. Het resultaat is een zeer geslaagde blend die we exclusief lanceren bij Colruyt. ”

Koen Debusschere, aankoper bier bij Colruyt Laagste Prijzen: “Bier is belangrijk voor Colruyt en onze klanten komen ervoor naar ons. We willen onze klanten dan ook graag inspireren en laten ontdekken. Daarom zetten we constant in op vernieuwing en innovatie binnen ons assortiment. We zijn trots dat we samen met brouwerij Liefmans, een jarenlange partner, dit prachtige bier creëerden en dit nu aan onze klanten kunnen voorstellen.”

“Onze Kriek-Brut Xtra past heel goed bij desserten, zoals chocolademoelleux of zwartewoudgebak”, geeft Jo Panneels, bierconsulent bij Colruyt, nog mee. “Wie het bier eerder wil smaken bij een hoofdgerecht, die zou ik een gerecht als eend met een bosvruchtensausje aanraden. En natuurlijk kan je ook genieten van onze Kriek-Brut Xtra op een terrasje.”

Kriek-Brut Xtra speciaalbier degusteer je best bij 6 °C. Dit gelimiteerde specialbier is exclusief te koop bij Colruyt Laagste Prijzen vanaf 14 juli 2021 voor 9,99 euro per fles.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.