Nieuws Oost-Vlaanderen Life Comfort zorgt met ventilatie-unit voor zuivere binnenlucht

Life Comfort zorgt met ventilatie-unit voor zuivere binnenlucht

Life Comfort zorgt met ventilatie-unit voor zuivere binnenlucht

0000000000000krismagrietLife Comfort, een bedrijf uit Dendermonde, brengt een ventilatie-unit op de markt die de lucht in huis of op de werkplek voortdurend zuivert. De discrete unit zuigt verzadigde lucht af en zorgt voor een constante toevoer aan verse lucht. De unit kan uitgebreid worden met filters die fijn stof, pollen en huisstofmijt tegenhouden.

Zaakvoerder Kris Magriet: “Heel wat mensen hebben kwaaltjes zoals hoesten, hoofdpijn, of een suffig gevoel, waar ze maar niet vanaf geraken. Vaak wonen die mensen in een huis met te weinig ventilatie waardoor het binnen muf ruikt. Gebrek aan luchtcirculatie veroorzaakt schimmel en een te vochtige atmosfeer en dat heeft sowieso effect op onze gezondheid.”

Schimmel en muffe lucht manifesteren zich zeker niet alleen in oude panden. Geïsoleerde huizen en kantoren van zo’n 10 à 15 jaar oud zijn kwetsbaar omdat er toen geen verplichting was om in een ventilatiesysteem te voorzien.  Isolatie houdt een goede luchtcirculatie tegen waardoor je een te vochtig en verzadigd binnenklimaat krijgt. Je kan ramen tegenover elkaar openzetten, maar dan haal je wel lawaai binnen en jaag je de warmte buiten. De Life Comfort Unit zorgt voor een comfortabele en energiezuinige oplossing.

“Plaatsen waar veel mensen samen in een beperkte ruimte aan het werk zijn”, zegt Kris Magriet, “of waar vele toestellen zoals computers en printers staan te draaien, zijn gevoelig voor ongezonde binnenlucht. Denk aan call centra, wachtkamers, kappers, drukkerijen, scholen, enzovoort.  Na de middag is de lucht vaak zo verzadigd dat de concentratie en de productiviteit daalt. Mensen worden sneller ziek en blijven thuis.We hebben Life Comfort opgericht vanuit een duidelijk behoefte. Mensen worden zich steeds meer bewust van de gevolgden van fijn stof. En omdat een ongezond binnenklimaat gelinkt is aan slaapproblemen en langdurige luchtweginfecties bvb bij kinderen, is er nood aan een oplossing. Die is er nu met de Life Comfort ventilatie-unit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.