Nieuws Linde biedt met afstand de beste bescherming tegen besmettingen

Linde biedt met afstand de beste bescherming tegen besmettingen

Linde biedt met afstand de beste bescherming tegen besmettingen

Wie de komende weken niet aan telewerk doet, moet op de werkvloer onder meer 1,5 meter afstand houden. Niet evident, want zo’n inschatting valt moeilijk te maken. Nochtans wordt dat met de Secure Distance Vest en de Distance Beeper eenvoudig. “Met deze efficiënte veiligheidsoplossingen kan de correcte afstand steeds worden ingesteld en bewaard”, zegt Alain Bagi, sales director handling bij Motrac.

Veiligheid en gezondheid zitten in het DNA van Linde Material Handling. Zo worden de Linde-heftrucks steevast rond de bestuurder gebouwd, met een perfecte ergonomie als streefdoel. Daarnaast investeert de onderneming al jarenlang in Linde Connect. Initieel een systeem dat de toegangscontrole en gebruiksgegevens op heftrucks monitort, maar dat vele ontwikkelingen later ook heeft geleid tot de Linde Safety Guard: met onder meer een speed zoning-systeem en een veiligheidssysteem dat een heftruck afremt wanneer die in aanrijding dreigt te komen met omstaanders.

De Secure Distance Vest en de Distance Beeper draaien – conform de EN ISO 20471 veiligheidsnorm – rond datzelfde systeem: ze bewaken de ingestelde minimale afstand tussen medewerkers. Wordt deze niet gerespecteerd, dan lichten de vesten op,  geven ze een akoestisch signaal en trilt de ingebouwde sensor. Op die manier weten medewerkers dat ze te dicht in elkaars buurt staan.

“De Distance Beeper werkt exact hetzelfde, maar hier gaat het om een klein apparaat dat makkelijk aan de broeksriem te klippen of rond de arm te wikkelen is, waardoor deze ook in kantooromgevingen zijn nut kan bewijzen.”

Contacttracing

De vest en beeper werden uitvoerig getest bij Motrac en intussen bij een groot aantal bedrijven geïmplementeerd. De interesse blijft groot, zeker omdat de veiligheidsoplossingen ook toelaten om gericht aan contacttracing te doen.

“Iedere sensor heeft een eigen chip die met een centrale server verbonden is. Zo weet je steeds wie met wie in contact is gekomen en kan de verdere verspreiding van het virus snel worden tegengehouden.”

Duurzame oplossingen

“Met Motrac voeren we ook Safety Scans uit bij bedrijven, waarbij we de hele infrastructuur onder de loep nemen. Op basis van de resultaten maken we dan aanbevelingen. Dat kan gaan om het schilderen van een zebrapad of het plaatsen van een paaltje, maar ook de Secure Distance Vest, de Distance Beeper en andere te implementeren veiligheidsoplossingen blijken vaak een meerwaarde te vormen.”

En zelfs wanneer de regel van social distancing niet meer zou gelden, kennen beide tools nog een heleboel interessante toepassingen. “Zo kunnen ze nadien probleemloos worden geïntegreerd in de Linde Safety Guard. Ook omgekeerd: klanten die nu reeds over de Safety Guard beschikken, kunnen de mogelijkheden van de Secure Distance Vest of Distance Beeper laten programmeren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.