Nieuws Oost-Vlaanderen Loc.tax haalt $3.6M op om multinationale bedrijven te helpen met hun belastingen

Loc.tax haalt $3.6M op om multinationale bedrijven te helpen met hun belastingen

Vlnr. Hans Kayaert, Kasparas Aleknavičius, Bart Van Remortele en Stevi Frooninckx © Yves Schepers

Loc.tax haalt $3.6M op om multinationale bedrijven te helpen met hun belastingen

WAASMUNSTER/LONDEN – Loc.tax, een samenwerkingsplatform voor het beheer van belastingen voor multinationale ondernemingen, werd opgericht door een team uit België en Litouwen. De start-up, met hoofdkantoor in Londen, kondigde vandaag een startkapitaalronde van 3,6 miljoen Amerikaanse dollar aan. De financieringsronde wordt geleid door Cavalry Ventures, met bijkomende steun van Seedcamp, Mustard Seed Maze en Amaranthine, alsook van Europese angel investeerders en insiders uit de sector.

 

Naarmate de mogelijkheden voor digitale transformatie wereldwijd toenemen, moeten belastingprofessionals bij snelgroeiende multinationale ondernemingen de toenemende complexiteit aanpakken die gepaard gaat met snelle bedrijfsuitbreiding. Deze internationale belastingteams krijgen ook te maken met een steeds groter wordende reeks wijzigingen in de regelgeving wereldwijd. De start-up Loc.tax stelt interne belastingteams van multinationale ondernemingen in staat een duurzaam belastingbeheer te voeren met een ‘tax operating system’ dat altijd actuele bedrijfsgegevens, inzichten in internationale belastingregels, visuele analyses en een geavanceerde teamsamenwerking ontsluit.

Transparant platform voor belastingteams

“De meeste snelgroeiende bedrijven wenden zich tot de Big Four accountantskantoren om de behandeling van de toenemende internationale belastingcomplexiteit uit te besteden, waarbij ze zichzelf de kans ontzeggen om hun interne functies te versterken en strategische belastinggegevens te verzamelen. Loc.tax biedt een samenwerkingsplatform dat belastingteams in de hypergroeimodus in staat stelt de steeds veranderende internationale belasting-, risico- en nalevingswerklast te beheersen en tegelijkertijd transparantie te bieden aan interne en externe belanghebbenden”, zegt Hans Kayaert, medeoprichter en CEO van Loc.tax.

Het Loc.tax platform combineert unieke datasamenwerkingsfuncties met een up-to-date engine voor internationale belastingregels, waardoor belastingafdelingen nieuwe niveaus van operationele maturiteit kunnen bereiken. Dit stimuleert proactieve voorbereiding op regelgeving, maar stelt fiscale professionals ook in staat hun CFO veel beter te ondersteunen bij strategische besluitvorming.

3,6 miljoen kapitaal

Het bedrijf haalt nu 3,6 miljoen Amerikaanse dollar op in een eerste financieringsronde geleid door Cavalry Ventures, met bijkomende steun van Seedcamp, Mustard Seed Maze en Amaranthine, alsook van Europese angel investeerders en insiders uit de sector. “We zijn verheugd dat we de steun van gerespecteerde investeerders hebben voor onze missie”, zegt Hans Kayaert. “Deze investeringsronde zal worden gebruikt om het ontwikkelingsteam van Loc.tax uit te breiden en de groei van zijn belastingbeheerplatform op basis van abonnementen te versnellen.”

“Loc.tax biedt een ongezien niveau van transparantie, waardoor er drastisch minder tijd en middelen nodig zijn om strategische fiscale beslissingen te nemen”, aldus Stefan Walter, managing partner bij Cavalry Ventures. Sia Houchangnia, partner bij Seedcamp, vult aan: “Bijna alle sleutelfuncties van multinationale organisaties hebben veel baat gehad bij de invoering van moderne, collaboratieve software, maar de belastingfunctie is er een die tot nu toe over het hoofd werd gezien. Loc.tax staat op het punt daar verandering in te brengen.”

Oost-Vlaamse expertise

Loc.tax is opgericht door Hans Kayaert, Kasparas Aleknavičius, Bart Van Remortele en Stevi Frooninckx in de begindagen van de huidige wereldwijde pandemie en heeft zijn “remote-first” wortels in Londen, Leuven, Amsterdam en ook het Oost-Vlaamse Waasmunster. Bart Van Remortele, de Chief Technical Officer en het technische brein achter Loc.tax werkt er dagelijks vanuit zijn home-office aan het platform.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.