Nieuws Oost-Vlaanderen Lock Block biedt veiligheid met een betonblok

Lock Block biedt veiligheid met een betonblok

Lock Block biedt veiligheid met een betonblok

TEMSE – Veiligheid primeert in deze tijd, maar het is niet altijd eenvoudig te bekomen. Wat bijvoorbeeld bij aanslagen met wagens die inrijden op de menigte? Lock Block uit Temse denkt de oplossing gevonden te hebben. “Het is een systeem dat ervoor zorgt dat niemand een afgesloten gebied in of uit geraakt. Behalve dan de persoon met de sleutel”, zegt bedenker Agi Van Leugenhaege.

Lock Block kreeg anderhalf jaar geleden de vraag van een energiebedrijf om een extra bescherming voor hun poorten te bedenken. In het bijzonder waren ze op zoek naar een inrijbeveiliging voor vrachtwagens. “Het gaat om een eenvoudige opzet. We zijn begonnen met een blok beton, waar we vervolgens een bepaalde balk doorschuiven.”

Het systeem werd verder ontwikkeld in de huidige tijdsgeest. “Aangezien de nood aan veiligheid toenam, hebben we het systeem ook op steden, gemeenten of grote events afgesteld.” De belangrijkste troef daarbij is dat de beveiligde zone continu toegankelijk blijft voor hulpdiensten. “Met één sleutel kan iemand de volledige stad openen of afsluiten.”

Uitrol

Het systeem werd op efficiëntie gesimuleerd bij het ingenieursbureau van het energiebedrijf. De resultaten waren daar positief. Midden oktober volgt er nog een simulatie in het Europees centrum in Frankrijk, waarna er ook een crashtest op zal gebeuren. “Als alles dan goed verloopt, beschikt Lock Block binnenkort over een Europees certificaat”, vertelt Agi Van Leugenhaege.

Op dit moment wordt Lock Block in heel Europa aangeboden. Het systeem wordt daarbij zowel verkocht als verhuurd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.