Nieuws Oost-Vlaanderen Lokerse creatieve ondernemer bedenkt coronaproof sauna-concept

Lokerse creatieve ondernemer bedenkt coronaproof sauna-concept

Lokerse creatieve ondernemer bedenkt coronaproof sauna-concept

LOKEREN – Wat doe je als je privé-sauna al maanden dicht moet? Een mobiel exemplaar maken en die tot aan de deur van saunaliefhebbers rijden! SOLA-Wellness bezorgt inwoners van Gent tot Beveren zo een geweldige tijd. “Mensen reageren laaiend enthousiast. Velen zitten op hun tandvlees en snakken ernaar om even uit de huidige situatie te ontsnappen”, vertelt eigenaar Geert Gentier.

Door de huidige coronamaatregelen moest Geert wel creatief nadenken. “Onze privé-sauna die we verhuren mag voorlopig nog steeds niet open. Omdat we merken dat er wel nood aan wellness is, besloten we het over een andere boeg te gooien. We plaatsten een splinternieuwe Baltic Pirts-sauna op een mobiele constructie. De typisch Letse sauna kunnen we zo vervoeren en plaatsen tot aan de deur. Op een kwartiertje staat de sauna, en als je wil kan je een halfuurtje later al heerlijk ontspannen. De droge sauna behaalt snel een temperatuur van 70°C.”

De mobiele sauna stond onder andere al in Waasmunster, Lochristi en Overmere en is helemaal coronaproof. “Elke keer na het verhuren ontsmetten we de sauna volledig en verluchten we alles goed. Helemaal veilig dus!”, verzekert Geert.

 

Bubbelplezier

In de sauna kunnen 4 personen liggen of tot 8 personen zitten. “Ideaal om met je bubbel te gebruiken. Of met twee, als gezellig Valentijnsmoment.” Je kan de sauna huren voor een dag, weekend of langere periode. Het is vooral belangrijk dat de plek bereikbaar is met een wagen en aanhangwagen, en er voldoende plek is om de sauna te plaatsen. Als je oprit te klein is of je woont op een appartement kan de sauna ook op een andere privé-plek geïnstalleerd worden.

Geweldige geuren

Je kan ook brandhout en opgietgeuren bijbestellen. “We hebben 58 heel pure etherische geuren in huis. Van mandarijn tot cederhout, bosvruchten en winterkristal: je kan het zo gek niet bedenken”, glimlacht Geert. De sfeerverlichting kan je ook aanpassen naar verschillende kleuren. En er is een korte handleiding met duidelijke instructies om het brandhout aan te steken.

Blijven innoveren

Geert startte SOLA-Wellness 2 jaar geleden. “Het was het levensproject van mijn overleden vrouw Solvita. Als Letse wou ze het saunaconcept dat leeft in Letland naar hier vertalen, en sauna combineren met mindfulness en berkenrituelen.” Nu zet hij die droom verder, eerst alleen maar nu ook met zijn nieuwe liefde Annemie. “Ik ging soms al met mijn zus naar de privé-sauna, maar de saunamicrobe is nu wel écht overgeslagen”, glimlacht ze.

Ondertussen kwamen er op het terrein ook slaapunits bij en verkoopt het Lokerse bedrijf ook Letse sauna’s. Meer zelfs, SOLA-Wellness is de enige Belgische verdeler van de Baltic Pirts-sauna. Op de website van SOLA-Wellness vind je meer informatie. De sauna boeken kan ook telefonisch via het nummer 0496 70 20 17.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.