Nieuws Oost-Vlaanderen Lotus Bakeries lijft Britse producent van zuurdesemsnacks in

Lotus Bakeries lijft Britse producent van zuurdesemsnacks in

Foto Belga

Lotus Bakeries lijft Britse producent van zuurdesemsnacks in

LEMBEKE – Lotus Bakeries neemt het Britse bedrijf Peter’s Yard over, een producent van onder andere zuurdesemcrackers, -chips en knäckebröd. Dat heeft de koekjesbakker uit Lembeke (Kaprijke) maandag aangekondigd. De overnameprijs bedraagt ongeveer 14 miljoen euro.

Het Belgische bedrijf heeft sinds 2019 al een belang van 20 procent in Peter’s Yard, een Britse bakkerij geïnspireerd door traditionele Zweedse zuurdesemtechnieken. Het Britse bedrijf bestaat sinds 2008 en produceert crackers, knäckebröd en flatbreads die gebruikt kunnen worden als toast, als broodvervanger of als gezond tussendoortje. Sinds kort maakt Peter’s Yard ook zuurdesemchips. De bakkerij draait een omzet van zowat 6 miljoen pond (7 miljoen euro).

‘Natural Foods’

Lotus Bakeries telt naar eigen zeggen tweemaal de netto-omzet van Peter’s Yard neer voor de overname. Dat komt overeen met een bedrag in de grootteorde van 14 miljoen euro, zo bevestigt Lotus-CEO Jan Boone.

Peter’s Yard zal na de afronding van de transactie, die verwacht wordt op 1 juli, een onderdeel worden van de afdeling ‘Natural Foods’ van Lotus. De eerste focus wordt een verdere versnelling van de groei in het Verenigd Koninkrijk.

Lotus Bakeries, genoteerd op de beurs van Brussel, realiseerde in 2021 een omzet van 750 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.