Nieuws Oost-Vlaanderen Luc Mastelinck wil dat "wandelcoach" erkend beroep wordt

Luc Mastelinck wil dat "wandelcoach" erkend beroep wordt

Luc Mastelinck wil dat "wandelcoach" erkend beroep wordt

aaaaaaaalucLuc Mastelinck heeft als tweede mannelijke wandelcoach in België het Tria-certificaat gekregen. Hij is ook de eerste die dit certificaat krijgt in de Vlaamse Ardennen. Tria staat  voor  “de drie A’s van aandacht, acceptatie en actie.”

Mastelinck, die twintig jaar ervaring heeft in business development,  richt zich sinds drie jaar met wandelcoaching via zijn bedrijf Blad-Veer in Orroir nabij Kluisbergen voornamelijk op het begeleiden van coaches en ondernemers. Na een intakegesprek maakt hij een 100% gepersonaliseerde werkmap op met een programma voor een intensieve wandelcoachsessie van acht uur. Tijdens wandelingen in de Vlaamse Ardennen langs een specifiek voor elke klant uitgestippeld parcours bespreekt hij alle problemen waarvoor klanten bij hem aankloppen. Na die dag beschikken de deelnemers aan de sessie over een volledig ingevuld actieplan en een werkmap die hen in staat stelt om stap voor stap hun doelstellingen te bereiken, zonder dat ze nog een vervolgsessie moeten volgen.

“Ik vond het erg belangrijk om een Tria-certificaat te halen”, legt hij uit. “Niet alleen om zo duidelijk te maken dat ik blijf investeren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en in een honderd procent persoonlijke aanpak, maar ook om een stap te zetten in de richting van de erkenning van het beroep. Iedereen kan zich vandaag wandelcoach noemen en door een bos wandelen. Om daarmee effectief resultaten te halen, is echter een heel doordachte aanpak nodig.”

Van het beperkte aantal wandelcoaches in ons land dat al een Tria-certificaat heeft, zijn er slechts twee een man. Dat komt omdat vrouwelijke coaches vooral mikken op de tweede A: die van acceptatie rond emotionele problemen. Bij Mastelinck, staan de A’s van aandacht en actie echter centraal, omdat hij zich in hoofdzaak richt op het oplossen van businessvraagstukken.

“De deelnemers die ik de jongste drie jaar heb bereikt kunnen getuigen dat ze de gewenste resultaten hebben bereikt”, zegt Luc Mastelinck. “Dat is niet verwonderlijk want wandelen in de natuur zorgt voor rust, zuurstof, vertrouwelijkheid en creatieve inzichten.

Luc Mastelinck is ervan overtuigd dat hij met zijn wandelcoachtechnieken het neutrale klankbord biedt dat ondernemers nodig hebben om minder stress te ondervinden en om de antwoorden te vinden die ze nodig hebben voor hun bedrijf en voor zichzelf. Maar ook werknemers kunnen na een dergelijke sessie eindelijk inzicht krijgen in de job die het best voor hen geschikt is.

“Het Tria-certificaat biedt zeker een steuntje in de rug om de bewustwording over de positieve effecten van wandelcoaching te versterken”, besluit Mastelinck

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.