Nieuws Oost-Vlaanderen Lucernacollege Gent verhuist naar hart van de stad

Lucernacollege Gent verhuist naar hart van de stad

Lucernacollege Gent verhuist naar hart van de stad

GENT – Vlakbij het Sint-Pietersstation zal Lucerna vanaf augustus 2018 gebruik kunnen maken van een nieuw schoolgebouw. Momenteel bevindt de Gentse afdeling van de onderwijsinstelling zich nog in Melle. Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter neemt het renovatie- en reconversieproject op zich.  

Vandenbussche is in de Ganzendries in Gent van start gegaan met het gedeeltelijk ontmantelen, het renoveren en de reconversie van een kantoorgebouw tot een schoolgebouw. Daarbij neemt de Aalterse bouwonderneming het volledige bouwtraject voor haar rekening. Het gaat dan om de gesloten ruwbouw, de aansluiting van technische installaties en de afwerking.

Naast het nieuwe schoolgebouw wordt er ook aandacht besteed aan de heraanleg van de buitenomgeving. Deze wordt aangepakt om de toegankelijkheid tot het vernieuwde gebouw te verbeteren. Het ontwerp van het hele concept werd uitgewerkt door evr-Architecten uit Gent.

Schooljaar 2018-2019

De werken zijn begin november aangevat met de bedoeling om in augustus 2018 het geheel af te ronden. “Op deze manier kan de middelbare school met al zijn leerlingen naar een vernieuwd gebouw verhuizen, vooraleer het schooljaar 2018-2019 begint”, zegt Özbel Metin, directeur van het Lucernacollege in Gent.

Het Lucernacollege werd in 2003 opgericht als een school waar dynamisme, wetenschap en multiculturaliteit belangrijke troeven zijn. De onderwijsinstelling richt zich tot alle kinderen, ongeacht hun afkomst of levensbeschouwing. Lucerna telt drie basisscholen in Anderlecht, Genk en Hoboken en vier middelbare scholen in Antwerpen, Brussel, Gent en Houthalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.