Nieuws Oost-Vlaanderen Dineren tussen de druivenranken: Wijngoed Rhode lanceert ‘Dinner at the vineyard’

Dineren tussen de druivenranken: Wijngoed Rhode lanceert ‘Dinner at the vineyard’

Dineren tussen de druivenranken: Wijngoed Rhode lanceert ‘Dinner at the vineyard’

MELLE/GENT – Beeld je in: de ondergaande zon verdwijnt langzaam achter de horizon en de wereld krijgt een oranjerode gloed. Je bevindt je middenin een prachtige wijngaard terwijl je geniet van je gezelschap, een heerlijk diner én topwijnen. Dit alles op slechts een boogscheut van Gent. Bij Wijngoed Rhode in Melle kan je van mei tot augustus een lunch of diner reserveren in beperkt gezelschap.

Je las het ongetwijfeld in de kranten: de Belgische wijnbouw kent al jaren een gestage opgang en er komen steeds meer wijnboeren bij. In tien jaar tijd is het areaal gegroeid van 150 naar 550 hectare. Vorig jaar werden bij ons voor het eerst meer dan één miljoen flessen gebotteld. Dat is zes keer meer dan tien jaar geleden.

Sinds 2011 verbouwen Jürgen Van de Walle en Nadja De Craecker drie druivenrassen op hun wijndomein in Melle, achter de kerk van Gontrode. In hun eigen wijnmakerij maken ze pure, karaktervolle Belgische wijnen. Anno 2021 verzorgen ze meer dan 5.000 wijnstokken – met druivenrassen Solaris, Johanniter en Souvignier Gris –  en maken ze drie exclusieve witte wijnen, elk met een specifieke smaak en karakter.

Dineren tussen de druiven in intiem gezelschap

Vanaf mei 2021 lanceren Jürgen en Nadja een nieuw, zomers concept. Tijdens ‘Dinner at the vineyard’ geniet je in een unieke setting van een (privé)lunch of diner voor acht tot veertien personen. Aperitieven doe je met hun mousserende wijn op het grote terras, vanwaar je een prachtig zicht hebt op het magnifieke domein. Lunchen in de zon of dineren bij maanlicht doe je tussen de druiven, exclusief voor jouw gezelschap. Of dat nu collega’s, vrienden of familieleden zijn.

Jürgen: “Ook al komen wij er elke dag, de wijngaard blijft ons steeds verbazen. Het is een fantastisch stukje groen dat op elk moment van de dag, zowel ‘s middag als ’s avonds, haar schoonheid graag met anderen deelt. Tijdens ‘Dinner at the vineyard’ word je als gast en samen met je intieme gezelschap betoverd. Ons motto is niet voor niets: ‘when quality wine becomes your quality time’.”

Samenwerking met Traiteur Toulouse

Het Gentse cateringbedrijf Traiteur Toulouse zorgt voor rock-‘n-roll gerechten. Het aperitief en voorgerecht bestaan uit surf & turf amuses, gepaired met een mousserende wijn van het huis. Voor het hoofdgerecht kan je de keuze maken uit vlees, vis of vegetarische gerechten – inclusief aangepaste wijnen (al kan je ook kiezen voor non-alcoholische dranken) – en afsluiten doe je met koffie of thee én een heerlijk dessert.

Rondleiding 

Wie wil, kan ook een aantal extra’s reserveren. Zo neemt de wijnbouwer je tijdens een rondleiding mee in de wijngaard en wijnmakerij. Een huismuzikant zorgt voor wat extra sfeer, terwijl een professionele fotograaf foto’s maakt van het gezellige gebeuren.

En ook in minder goede weersomstandigheden kan je genieten van dit concept. Bij regenweer wordt een comfortabel en overdekt alternatief voorzien.

Praktisch

Voor een all-in lunch betaal je €110 per persoon (van 12u tot 15u). ’s Avonds geniet je voor €135 per persoon van een all-in diner én van de ondergaande zon (van 19u tot 23u). Reserveren kan via www.dinneratthevineyard.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.