Nieuws Oost-Vlaanderen Maak kennis met de nieuwe waterstofmotoren van BeHydro: “Dit is een echte mijlpaal”

Maak kennis met de nieuwe waterstofmotoren van BeHydro: “Dit is een echte mijlpaal”

Roy Campe, Alexander Saverys en Tim Berckmoes.

Maak kennis met de nieuwe waterstofmotoren van BeHydro: “Dit is een echte mijlpaal”

GENT – Op de World Hydrogen Summit in Rotterdam lanceerde BeHydro vandaag haar nieuwe waterstofmotoren voor industriële toepassingen. BeHydro is een joint venture tussen de Gentse motorbouwer ABC en het Antwerpse scheepvaartbedrijf CMB.Tech. “We mogen hier spreken van een echte mijlpaal”, zegt Tim Berckmoes, CEO van ABC Engines.

ABC lanceerde eind vorig jaar al een multifuel motorplatform. Daarmee vergemakkelijkt het de overgang van conventionele brandstoffen naar nieuwe en toekomstige brandstoftypes voor de binnenvaart.

“We bouwen al meer dan honderd jaar motoren, maar de laatste jaren volgen de innovaties zich snel op”, zegt Maxime De Cordier, marketing manager bij ABC. “Nu zijn we de eerste speler die 100% waterstofmotoren in die vermogensklasse op de markt brengt.”

36.000 zonnepanelen

En die nieuwe waterstofmotoren zijn inderdaad een knap staaltje innovatie. Ze stoten namelijk geen CO2, stikstof, zwaveloxides of roetdeeltjes uit en worden vervaardigd zonder schaarse grondstoffen zoals lithium, zink, kobalt of zeldzame aardmetalen.

 

“Nu zijn we de eerste speler die 100% waterstofmotoren in die vermogensklasse op de markt brengt.”

De waterstofmotoren hebben een vermogensbereik van 1 megawat, het equivalent van 36.000 zonnepanelen, tot 2,6 megawatt. Ze vormen als hoofdaandrijving of in combinatie met een alternator een milieuvriendelijke bron van energie voor schepen, boorplatformen of andere maritieme toepassingen.

“BeHydro kan nu zowel dual fuel als monofuel waterstoftoepassingen leveren voor een breed gamma aan industriële toepassingen zoals scheepvaart, gensets en locomotieven”, zegt Alexander Saverys, CEO van CMB.Tech. “Dankzij BeHydro kunnen we vandaag al een groot deel van de off-grid industrie vergroenen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.