Nieuws Oost-Vlaanderen Maar liefst 4 Oost-Vlaamse vrachtwagenchauffeurs maken kans op prestigieuze titel

Maar liefst 4 Oost-Vlaamse vrachtwagenchauffeurs maken kans op prestigieuze titel

Maar liefst 4 Oost-Vlaamse vrachtwagenchauffeurs maken kans op prestigieuze titel

DENDERMONDE/ZELE/GENT/LOCHRISTI – Eind mei verkiest de campagne ‘Love2Truck’ de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Maar liefst 4 van de 5 finalisten zijn afkomstig uit Oost-Vlaanderen. 

Love2Truck is een initiatief gesteund door een 8-tal bedrijven die zich engageren in en voor de transportwereld. Centraal staan de mensen achter het stuur en de reden waarom ze houden van wat ze doen. De eerste fase van de campagne leverde exact 83 kandidaten op en evenveel inspirerende, warme verhalen. Er was een bonte mengeling van mannen, vrouwen, jong en oud(er), Nederlandstalig en Franssprekend. Via de website kon iedereen zijn/haar kandidaat naar de top van het klassement stemmen. Na de eerste stemronde werden 5 finalisten gekozen die meedingen voor de prestigieuze titel ‘De meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’.

Oost-Vlaamse truckchauffeurs best vertegenwoordigd

De vele publieksstemmen uit de eerste ronde nomineerden de volgende 5 finalisten, waarvan 4 werkzaam bij een Oost-Vlaams bedrijf: 

  • Peter Schockaert (46) uit Lebbeke, chauffeur bij Transport Macharis in Dendermonde.
  • Gino De Keuster (39), woont in Dendermonde en werkt bij Transport Heirwegh in Zele.
  • Nico Van Herreweghe (38) komt uit Hamme en rijdt België rond voor het Gentse Gekatrans.
  • Kurt De Bouvre (43) woont in Evergem en werkt bij Transport Taillie in Lochristi.
  • Daisy Coudeville (31), de enige vrouwelijke finaliste ten slotte, is woonachtig te Aatrijke en werkt bij het West-Vlaamse Transport De Rese in Brugge.

Tweede ronde tot 31 mei

Tijdens een tweede ronde worden vijf dynamische videoboodschappen opgenomen en zal de wedstrijdjury elke finalist beoordelen op volgende drie criteria: (1) dagelijkse motivatie van de deelnemer, (2) inspanningen in het kader van verkeersveilig gedrag en (3) een uitzonderlijk moment waarop de chauffeur zijn passie voor zijn werk heeft kunnen aantonen. Ook tijdens deze tweede selectieronde kan iedereen zich laten horen door een van de video’s te liken of sharen en zo zijn voorkeur duidelijk te maken.

De punten van de eerste en tweede ronde worden samengeteld en leiden tot het eindresultaat.

Slotevent

Op zaterdag 2 juni maakt Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit, de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België bekend tijdens de allereerste editie van het We Are Transport evenement in Brussel. De winnaar krijgt een VIP-arrangement voor de Truck Grand Prix in Zolder 2018, inclusief overnachting.

Partners

De campagne is een initiatief van DKV Euro Service, Go4Logistics, Randstad, Renault Trucks, Suivo Trucks, Suivo Telematics, Transport en Logistiek Vlaanderen, Transportmedia, TVM Belgium en Instituut voor Mobiliteit (UHasselt).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.