Nieuws Oost-Vlaanderen Madeinoostvlaanderen.be is ook podium voor vrouwelijke ondernemers

Madeinoostvlaanderen.be is ook podium voor vrouwelijke ondernemers

Madeinoostvlaanderen.be is ook podium voor vrouwelijke ondernemers

00000000000elkeHet nieuwe jaar is drie werkweken onderweg, maar de nieuwjaarsrecepties zijn nog volop aan de gang. Het is ook Elke Jeurissen (foto), mede-oprichtster van adviesbureau Glassroots en oprichtster van Straffe Madammen, opgevallen dat bij die events weinig vrouwelijke sprekers aanwezig zijn. In een opgemerkte post op http://www.straffemadammen.com  wijst ze er bovendien op dat in de lijstjes met de strafste mensen van het jaar weinig vrouwelijke rolmodellen zijn opgenomen. 

Dat de Duitse Bondskanselier Angela Merkel zowel door De Tijd als door Time tot persoonlijkheid van het jaar werd verkozen, kan niet verbloemen dat het met vrouwelijke aanwezigheid op die lijstjes pover is gesteld.

“Het is echt niet normaal”, zo zegt Elke Jeurissen nog, “dat de aandacht voor vrouwelijke toppers en ondernemers zo beperkt blijft. Slechts twee keer in 31 edities werd de manager van het jaar een vrouw. En bedrijven die tot onderneming van het jaar worden verkozen, worden nog altijd meestal door mannen geleid.  De lage percentages vrouwelijke experts in de media (25 %), op congrespodia (15 %) en aan de top van bedrijven (19,5 % in raden van bestuur) veranderen niet echt. Dat is een probleem omdat rolmodellen essentieel zijn voor elke emancipatiestrijd.”

Elke Jeurissen vindt het enerzijds wel positief dat steeds meer journalisten, congresorganisatoren en wedstrijdjury’s meer oog krijgen voor diversiteit, maar stipt anderzijds aan dat die mentaliteitswijziging zich veel te traag voordoet.

“Dat er geen vrouwelijke sprekers of vrouwen met voldoende persoonlijkheid en kennis van zaken zouden zijn is echt bullshit”, zegt ze nog. “We hebben er ondertussen meer dan 650 gerepertorieerd die zeker in aanmerking komen om in de media hun stem te laten horen.”

Op http://www.madeinoostvlaanderen.be hebben we in ieder geval wel heel veel oog voor vrouwelijk ondernemerschap. Heel wat ondernemende vrouwen uit onder meer Gent, Oudenaarde, Balegem en Nazareth zijn de jongste maanden en weken op deze site aan bod gekomen.

Bent u ook een vrouwelijke ondernemer die met passie bezig is met ondernemen? Laat het ons dan zeker weten. Dan besteden wij graag aandacht aan uw activiteit.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.