Nieuws Oost-Vlaanderen Maldegemse is eerste vrouwelijke voorzitter Boerenbond Oost-Vlaanderen

Maldegemse is eerste vrouwelijke voorzitter Boerenbond Oost-Vlaanderen

Maldegemse is eerste vrouwelijke voorzitter Boerenbond Oost-Vlaanderen

MALDEGEM – Voor het eerst in de Boerenbondgeschiedenis neemt een vrouw de functie van provinciale voorzitter op. Lut D’Hondt zal de komende vijf jaar de land- en tuinbouw in Oost-Vlaanderen vertegenwoordigen en de belangen van de provincie in het Hoofdbestuur van Boerenbond verdedigen.

De 51-jarige Lut D’Hondt baat samen met haar man Marc Huyghe en zoon Gert een melkvee- en schapenbedrijf in Maldegem uit. De afgelopen vijf jaar zetelde ze in het provinciaal bestuur van Boerenbond als vertegenwoordigster vanuit KVLV-Agra. Sinds vorig jaar is ze ook voorzitter van de bedrijfsgilde Maldegem en van de regioraad Gent-Eeklo. Daarnaast is ze politiek geëngageerd in haar gemeente.

Meer vrouwen

In haar nieuwe rol wil Lut D’Hondt drie accenten leggen in de provincie. “In de eerste plaats vind ik het belangrijk dat de focus niet enkel op de technische en bedrijfseconomische cijfers van het bedrijf ligt. Die zijn noodzakelijk, maar het sociale aspect moet ook een belangrijke plaats in de afweging van bedrijfskeuzes krijgen”, meent Lut D’Hondt. “Daarnaast zal ik er met het provinciaal bestuur over waken dat de belangen van de Oost-Vlaamse land- en tuinbouw weerklank krijgen in het Hoofdbestuur van Boerenbond.”

Ten slotte vindt ze het belangrijk dat ook meer vrouwen binnen de overlegstructuren van Boerenbond mee aan tafel zitten. “We werken samen en nemen samen ook beslissingen op het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat we ook binnen Boerenbond samen overleggen, standpunten innemen en beslissen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.