Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke gelooft in verhaal van Eric Van Zele

Marc Coucke gelooft in verhaal van Eric Van Zele

Marc Coucke gelooft in verhaal van Eric Van Zele

NAZARETH – Marc Coucke heeft gewezen topman Eric Van Zele 1,5 miljoen euro toegestopt om een nieuw bedrijf op te richten, dat te paard zit op de energie- en de IT-sector. Dat levert hem 10 procent op in het nieuwe kapitaal.

Een en ander kadert in een sterfhuisconstructie voor het noodlijdende Leuvense IT-bedrijf Option van stichter, gewezen ceo en hoofdaandeelhouder Jan Callewaert. Eric Van Zele kocht zich dit jaar in bij Option waar de verliezen zich al jaren opstapelen. Nu tovert de gewezen Barco-topman een hocus pocus uit zijn hoge hoed. Hij richt een nieuw bedrijf op waarbij Option, of wat ervan overblijft, wordt geïntegreerd in het energiebedrijf (ledverlichting) Crescent, dat eigendom is van Van Zele.

Beide bedrijven moeten vanaf begin volgend jaar samen de markt opgaan met slimme straatverlichting. De knowhow van Option zou alsnog van nut kunnen zijn, redeneert Van Zele.  Nu de roep naar smart cities vrij groot is, moet er ook voldoende potentieel zijn voor de nieuwe tandem die 70 medewerkers zal tellen (30 van Option, 40 van Crescent).

Marc Coucke was al langer mede aandeelhouder bij Option, maar deed dit jaar systematisch zijn aandelen van de hand. Eric Van Zele heeft hem nu overtuigd om alsnog 1,5 miljoen euro renteloos krediet te verstrekken aan de nieuwe constructie waardoor ook het faillissement van Option wordt vermeden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.