Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke hult zich in de rol van kerstman van Anderlecht

Marc Coucke hult zich in de rol van kerstman van Anderlecht

Marc Coucke hult zich in de rol van kerstman van Anderlecht

NAZARETH, ANDERLECHT – Coup-de-théâtre in het dossier van voetbalclub Anderlecht. Niet Wouter Vandenhaute, niet Paul Gheysens van Ghelamco, maar Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Anderlecht heeft een akkoord met Coucke, maar de onderhandelingen moeten nog definitief afgehandeld worden. Coucke was al een maand kandidaat, maar slaagde er in om alles netjes geheim te houden.

Marc Coucke (ex Omega Pharma) kent als investeerder nauwelijks zijn gelijke. Dat bewijst hij nogmaals met zijn blijde intrede bij Sporting Anderlecht. Hij zou met zijn bod 70 procent van de aandelen (ofte 70 miljoen euro)  verwerven. Via de sociale media (twitter) laat hij al begrijpen dat de buit binnen is. “Ik ben zeer fier en ambitieus”, laat hij weten. “Samen met de club, de fans, de spelers, de sponsors en het bestuur, gaan we voor mooie tijden. Ik zal KV Oostende verkopen en in goede handen doorgeven.”

Stabiliteit op termijn

De familie Vanden Stock noemt de keuze voor de miljoenen van Coucke een keuze voor stabiliteit en voor de lange termijn. In het kamp van de verliezers laat alvast Ghelamco meteen zijn stem horen, en steekt zelfs een hand uit naar Coucke.Via zijn kinderen bracht Ghelamco-baas Paul Gheysens een bod uit op Anderlecht, maar de raad van bestuur koos er woensdag voor om exclusief met Marc Coucke te onderhandelen.

“We wensen de nieuwe eigenaar van Anderlecht van harte te feliciteren met de overname van de club”, reageert Ghelamco in een persbericht. “Het is een prachtige club die een mooie toekomst tegemoet gaat. Daarmee kunnen we de overnemer alleen maar alle succes toewensen. We kijken uit naar het opbouwen van een constructieve relatie en staan open voor bijkomende samenwerkingsverbanden met de nieuwe leiding van RSCA. De prachtige club staat voor tal van uitdagingen, uitdagingen die ze niet alleen hoeft te trotseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.