Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke investeert nog meer boven de Moerdijk

Marc Coucke investeert nog meer boven de Moerdijk

Marc Coucke investeert nog meer boven de Moerdijk

De interesse van Marc Coucke voor alles wat met leisure, vakantie en vrije tijd te maken heeft, is kennelijk bijzonder groot. Na zijn groot Ardennenoffensief in Durbuy, richt de flamboyante ondernemer nu ook zijn pijlen op het Nederlandse indoor skiparadijs SnowWorld, het grootste in zijn soort boven de Moerdijk. SnowWorld heeft twee eigen sites: een in Zoetermeer en een in Landgraaf. Beide parken zijn erg populair en doen het ook zakelijk erg goed met een omzet van 25,5 miljoen euro en een bruto bedrijfswinst van 8,6 miljoen.

Marc Coucke had sinds begin dit jaar al een belang in SnowWorld, maar drijft dat percentage (9,6 procent) nu gevoelig op tot 24,4 procent. Dit doet meteen vermoeden dat hij in de toekomst misschien nog verder wil doorgroeien in de skioorden. De transactie nu kost aan Coucke om en bij de 4 miljoen euro maar zijn belang zou vandaag al bijna het dubbele (7 miljoen) waard zijn.

SnowWorld is het levenswerk van stichter Koos Hendriks, die nog altijd bijna 50 procent van de aandelen in eigen portefeuille heeft. De ambities van SnowWorld zijn niet min want het wil ook overdekte skipistes aanleggen in onder meer Barcelona, Parijs en Milaan. Bij Marc Coucke zal dat allicht als muziek in de oren geklonken hebben.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.