Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke ook ambitieus op de markt van de dierengeneesmiddelen

Marc Coucke ook ambitieus op de markt van de dierengeneesmiddelen

Marc Coucke ook ambitieus op de markt van de dierengeneesmiddelen

GENT – Dat Marc Coucke een beetje van alle markten thuis is, is eerder een understatement dan wel overkill. Met zijn twee bedrijven die actief zijn in de sector van de dierengeneesmiddelen, Ecuphar en het Britse Animalcare, toont hij zich ook danig ambitieus. Hij rekent daarbij op zijn rechterhand, de West-Vlaamse ondernemer Chris Cardon die destijds aan de wieg stond van Ecuphar, maar jaren terug een belangrijk aandelenpakket verkocht aan Coucke.    

De tandem Coucke-Cardon kan alvast op een geslaagd jaar terugblikken. Nadat ze beide bedrijven fuseerden, blijkt de groei spontaan te volgen. Vorig jaar met bijna tien procent en voor dit jaar wordt een zelfde groeicijfer in het vooruitzicht gesteld voor wat betreft de omzet. Met beide bedrijven wordt een kruisbestuivingsstrategie gevolgd.

Concreet maken de producten van Ecuphar sinds vorig jaar gezwind hun entrée op de Britse markt. Maar ook het omgekeerde staat nu te gebeuren. De producten van Animalcare moeten nu vlotjes de weg vinden naar de Belgische hondenbazen. Het betreft vooral technologie om honden te voorzien van een chip, iets waar Animalcare zich al heeft mee onderscheiden op de Britse markt. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.