Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke zegt meer en meer adieu aan Option

Marc Coucke zegt meer en meer adieu aan Option

Marc Coucke zegt meer en meer adieu aan Option

Van Marc Coucke is bekend dat hij een bijzonder neus heeft voor zaken. Opportuniteiten ziet hij sneller dan een ander. Ook in omgekeerde richting is hij bij de pinken: als er moet gedesinvesteerd worden, zal hij dat sneller doen dan een ander. Kennelijk is het vertrouwen van de gewezen Omega-baas niet meer bijster groot als het om het Leuvense technologiebedrijf Option gaat.

Option, dat destijds werd opgericht door gewezen Manager van het Jaar Jan Callewaert, vaart al jarenlang door woelig water. De blijde intrede, eerder dit jaar, van ex-Barco topman Eric Van Zele, zou volgens insiders het tij moeten doen keren. Maar Marc Coucke schijnéé ook in dat scenario niet meer echt te geloven.

Slag om slinger dunt hij zijn aandelenpakket in Option uit, ofschoon Coucke tot voor kort werd geroemd als één van de redders van Option. Op een bepaald ogenblik had hij 8 procent van het kapitaal in handen, ofte 24 miljoen aandelen. Stapsgewijs ontdoet hij zich nu van die bewijsstukken. Bij de laatste démarche ging het om 2 miljoen aandelen. De weken en maanden voordien had hij al voor om en bij de 4,5 miljoen aandelen van de hand gedaan. Marc Coucke zelf beweert nochtans dat hij niet formeel uit is op een exit. Affaire à suivre.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.