Nieuws Oost-Vlaanderen Marc Coucke zet tegenaanval in op Perrigo

Marc Coucke zet tegenaanval in op Perrigo

Marc Coucke zet tegenaanval in op Perrigo

Aanval is de beste verdediging is, en dat geldt zeker in het voetbal. Of Marc Coucke daar, bij zijn eigen KV Oostende, inspiratie heeft gehaald weten we niet, maar hij kiest alvast voor eenzelfde strategie. In zijn juridische strijd met het Amerikaanse Perrigo (de overnemer van Omega Pharma) pakt Coucke nu zelf uit met een tegenclaim. Hij eist met name een schadevergoeding van de Amerikaanse groep.  De reden: hij vindt dat Perrigo niet ter goeder trouw was bij de overnamegesprekken van Omega Pharma, die in 2015 plaats vonden. De Amerikanen legden toen 3,8 miljard euro op tafel. Perrigo beweert, zoals bekend, dat het te veel heeft betaald voor de in Nazareth gevestigde groep. Wat de verkoper dan weer ontkent: “Perrigo heeft zes maanden lang met 300 man alles tot op het bot geanalyseerd”, aldus Coucke. “Hoe kan je dan nog zeggen dat je te veel hebt betaald?”

Het is niet bekend hoeveel Coucke eist als schadevergoeding. Vreemd is wel dat hij, spijts het aandelenpakket (5,4 miljoen aandelen) dat hij aanhoudt in Perrigo, toch niet terugdeinst om als het ware de strijd met zichzelf aan te binden. Omega Pharma kent onder zijn nieuwe moeder alvast niet meer de gloriejaren die het wel kende onder impuls van Marc Coucke. Na eerdere herstructureringen, mét jobverlies, zouden nieuwe maatregelen zich alweer opdringen.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.