Nieuws Oost-Vlaanderen Mario Tondat : "Ondernemers met visie vind je niet door LinkedIn af te struinen"

Mario Tondat : "Ondernemers met visie vind je niet door LinkedIn af te struinen"

Mario Tondat : "Ondernemers met visie vind je niet door LinkedIn af te struinen"

0000000marioMario Tondat (foto), die eerder onder meer ervaring opdeed bij PA Consulting, leidt in Destelbergen al sinds 2002 het rekruteringskantoor Embark dat onder meer gespecialiseerd is in executive search en in project resourcing, en dat ook een vestiging heeft in Dilbeek. Omdat wel eens wordt beweerd dat de technologie ook  het vinden van witte raven een stuk gemakkelijker maakt dan vroeger het geval was, onderstreept hij dat daarvoor nog altijd de “ambachtelijke kennis” van executive searchers nodig is.

“Om een antwoord te bieden op de razendsnelle veranderingen waarvan het tempo door de doorbraak van onder meer 3D-printing, Internet of Things, zelfrijdende  auto’s en de participatieve economie alleen nog maar zal toenemen, weten ondernemingen onderhand wel dat ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden”, zegt Mario Tondat.  “Om het talent dat ze daarvoor moeten inzetten te kunnen opsporen, hebben ze meer dan ooit nood aan ervaren specialisten.”

Veel grote bedrijven proberen op de snelle veranderingen in te spelen door als het ware de mentaliteit van startups ook in hun organisaties te injecteren. Het zijn dan ook gouden tijden voor de leveranciers van pingpongtafels en fruitmanden. Zijn dat immers niet de typische ingrediënten die bij startups voor de ongedwongen en creatieve sfeer zorgen die hen zakelijke successen bezorgen?  “Neen”, zegt Mario Tondat van Embark. “Dat zijn niet meer dan leuke gimmicks. Ze volstaan zeker niet om in organisaties ook het talent te brengen dat nodig is om met de veranderingen om te gaan en om erop te anticiperen. Ondanks alle veranderingen, willen organisaties als vanouds maar één zaak: een mooie winst om de investeerders en aandeelhouders te belonen, om mensen werk te geven en om groeiplannen waar te maken. En het is nog altijd het talent van de mensen dat daarvoor moet zorgen.”

Net zoals het niet volstaat om een pingpongtafel of een fruitmand in het bedrijf te zetten om er de startupmentaliteit te kunnen injecteren, volstaat het voor organisaties ook niet om de sociale media af te schuimen of allerhande netwerkevents te organiseren om hun witte raaf te vinden. Daarvoor zijn volgens Mario Tondat nog altijd ervaren executive searchers nodig die de tientallen noden waaraan de ideale kandidaat moet voldoen precies kennen, en die ook de mensen kennen die in staat zijn om met de veranderende context om te gaan.

Er komen volgens Mario Tondat gigantische uitdagingen op de maatschappij af omdat alles verband houdt met elkaar. “Een harde landing van de Chinese economie kan ook hier grote gevolgen hebben, maar dat geldt ook voor de vluchtelingencrisis, een mogelijke Brexit en nog tal van andere problemen die op macro-vlak om leiders met visie schreeuwen. Maar ook  bij grote en kleine ondernemingen en in tal van projecten zijn leidinggevenden nodig die het voortrouw durven en kunnen nemen om een team achter zich te scharen dat tot resultaten kan komen.  En leiders met visie vind je niet door LinkedIn af te struinen. Die vind je alleen in het netwerk van ervaren executive searchers. Recruiters zoals Embark zijn echte strategische businesspartners, omdat we een vinger aan de pols houden van de trends en van de talentmarkt en omdat we in een wereld die vaak niet verder kijkt dan de waan van de dag de leiders met visie kennen waaraan elke organisatie en elk team nood hebben.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.