Nieuws Oost-Vlaanderen Marion Debruyne (Vlerick School) breekt lans voor ondernemers

Marion Debruyne (Vlerick School) breekt lans voor ondernemers

Marion Debruyne (Vlerick School) breekt lans voor ondernemers

GENT – In een opmerkelijke column die in de media werd gepubliceerd, neemt Marion Debruyne, decaan van de Vlerick School, geen blad voor de mond als het over het belang van ondernemers en ondernemerschap gaat. Ondernemers verdienen het grootst mogelijke respect en ze krijgen dat niet of te weinig, punt uit.

Uit eerder onderzoek van Vlerick blijkt dat Vlamingen minder respect en bewondering hebben voor ondernemers dan het Europese gemiddelde. Slechts 54 procent van de Vlamingen vindt dat succesvolle ondernemers in Vlaanderen een hoge status en veel respect verdienen. Behalve in Japan is de statusperceptie over ondernemers nergens in de wereld structureel zo laag. Jet moet blijkbaar wel gek zijn om boven het maaiveld uit te willen komen, schrijft Debruyne.

Debruyne hekelt ook de rol die de media en commentatoren spelen om die negatieve perceptie nog te voeden. Er is niet bepaald een aanmoedigingspolitiek. Liever worden ondernemers de grond ingeschreven of overheerst een negatieve ondertoon. Marion Debruyne pleit expliciet om het geweer van schouder te veranderen. Want wie er in slaagt een onderneming uit de grond te stampen, verdient applaus. Dat geldt niet alleen voor de ondernemer in kwestie, maar ook voor de investeerders of voor de medewerkers, kortom voor al wie ondernemerschap pusht. Besluit van Marion Debruyne: “Als ondernemers mooie zaken realiseren, laten we dan zoals in de VS reageren met Good for you!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.