Nieuws Oost-Vlaanderen Marmalade start met opnames van nieuwe film Bastaard

Marmalade start met opnames van nieuwe film Bastaard

Marmalade start met opnames van nieuwe film Bastaard

Het Gentse productiehuis Marmalade start, in een coproductie met Entertainment One, met de filmopnames van Bastaard. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tine Reymer en Koen de Bouw. Met Spencer Bogaert en Bjarne Devolder koos Marmalade voor jong acteertalent. “Spencer en Bjarne zijn twee hoofdrolspelers, waar we in de toekomst nog veel van zullen horen”, zegt producent Yoshi Aesaert, ceo van Marmalade.

Psychologische thriller

Bastaard gaat over de zeventienjarige Daan Van Noey die twee jaar geleden zijn oudere broer Robbie in een ongeluk verloor. Het gezin van Daan is nog steeds kapot van verdriet. Terwijl zijn depressieve moeder Nina zich thuis opsluit, vlucht zijn vader Filip weg in zijn werk. Nina en Daan ontmoeten dan de dakloze Radja. In de hoop om de leegte die Robbies dood heeft achtergelaten, opnieuw in te vullen, nemen ze hem in huis.

“Wat volgt is een thriller van formaat. Daan doorspit het mysterieuze verleden van Radja en vermoedt dat zijn bastaardbroer een psychopaat is. Om zijn moeder te behoeden voor een tragisch lot, neemt hij een drastische beslissing die de toekomst van de familie voorgoed dreigt te verwoesten”, maakt Yoshi Assaert het publiek warm.

Indrukwekkende cast

Regisseur van dienst is Mathieu Mortelmans die vooral bekend is van zijn kortfilms en daarmee reeds verschillende prijzen behaalde. Bastaard wordt zijn eerste langspeelfilm. Ook Bjarne Devolder maakt zijn debuut in een langspeelfilm. “Hij overtuigde ons met zijn verbluffende audities”, aldus Yoshi Aesaert. Verder zullen Lucas Van den Eynde, Arne De Tremerie, Lukas Bulteel, César De Sutter, Sandrine André, Els Olaerts, Dirk Roofthooft en Marijke Umans in de film verschijnen.

De opnames van Bastaard lopen tot en met 29 augustus 2017. Ze vinden onder andere plaats in Beveren, Eeklo, Gent, Schoten, Graven, Namen en Waver. De film wordt in het najaar in de Belgische bioscopen verwacht.

Marmalade werd in 2013 opgericht door Yoshi Aesaert. Sindsdien verdiende het Gentse productiehuis zijn sporen in de filmwereld met onder meer Wat Mannen Willen, Keet en Koen, Allemaal Familie, Alleen Eline, enzovoort. Voor televisie realiseerde het productiehuis de reeks Gent West. Intussen opende Marmalade een Nederlandse afdeling en werd de Belgische vestiging uitgebreid met een non-fictie- en een live-entertainmentafdeling.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.