Nieuws Oost-Vlaanderen Materiaalschaarste treft ook Volvo: bijna kwart minder auto’s verkocht in eerste jaarhelft

Materiaalschaarste treft ook Volvo: bijna kwart minder auto’s verkocht in eerste jaarhelft

Materiaalschaarste treft ook Volvo: bijna kwart minder auto’s verkocht in eerste jaarhelft

GENT – Volvo heeft in de eerste jaarhelft 291.301 auto’s verkocht. Dat zijn er 23,5 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldt de Zweedse constructeur. Een tekort aan bepaalde onderdelen ligt aan de basis.

De schaarste heeft vooral gevolgen voor de productie van volledig elektrische en plug-in hybride modellen, zegt Volvo. Maar de situatie is duidelijk aan het verbeteren, luidt het. In juni was het aantal geproduceerde auto’s het hoogste van het jaar. Toch verwacht Volvo nog een impact in het derde kwartaal.

Naast Gent heeft de autobouwer ook nog een fabriek in het Zweedse Göteborg. Vorige week kondigde het bedrijf de bouw van een derde Europese fabriek in Slovakije aan. Die is nodig omdat Volvo in de toekomst meer auto’s wil verkopen. Het merk mikt op minstens 1,2 miljoen auto’s per jaar na 2025.

LEES OOK. Volvo investeert 1,2 miljard in nieuwe fabriek in Slovakije

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.