Nieuws Oost-Vlaanderen Matthijs & Co wint Decoratie Award

Matthijs & Co wint Decoratie Award

Matthijs & Co wint Decoratie Award

Het resultaat van de restauratie. Foto door Luc Roymans.

Matthijs & Co heeft een Decoratie Award gewonnen. Het gaat om een initiatief van de Bouwunie in samenwerking met vakblad Decoratie. Samen belonen ze schilders, decorateurs en plaatsers van vloerbekleding voor een buitengewone prestatie. De zaak uit Appelterre bij Ninove won de eerste prijs in de categorie schilder- en decoratietechnieken voor het restaureren van een oude woning in Aalst. “We zijn bijzonder fier op deze erkenning van ons vakmanschap”, zegt Tijl Matthijs, zaakvoerder van Matthijs & Co. “Het is een project dat mag gezien worden.”

Het huis werd rond 1890 als zomerverblijf van een welstellende industrieel gebouwd. Aan de opfrissing van de oude woning ging veel denkwerk vooraf. “We wilden geen gewone restauratie. In combinatie met de herstelling van het klassieke interieur, wilden we er een eigen touch aan geven. Toch kozen we er bewust voor om het gelijkvloers in ere te laten herstellen. Op de bovenverdieping daarentegen wilden we een strakkere en meer hedendaagse look die alsnog bij de woning past. Zo opteerden we voor hoogwaardige materialen en kleuren die refereren naar vroeger”, legt Tijl Matthijs uit. Ook de eigenaar van de woning is tevreden dat het familiebezit in een nieuw jasje verder leeft.

Matthijs & Co heeft een unieke structuur en biedt bouwheren verschillende mogelijkheden. Zo staat Matthijs Bouw in voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, Matthijs Pleisterwerken voor binnen- en buitenbepleistering, en Matthijs & Co zorgt voor de afwerking. Die gaat van schilderwerken tot interieurinrichting. De overgrootvader van zaakvoerder Tijl Matthijs startte de eerste activiteiten in 1850. Het bedrijf heeft haar administratieve zetel in Appelterre. Het atelier bevindt zich in Schendelbeke, Geraardsbergen. Matthijs & Co telt, afhankelijk van de drukte, 10 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.