Nieuws Oost-Vlaanderen MBA-opleiding Vlerick is 9de op wereldranking voor ondernemerschap

MBA-opleiding Vlerick is 9de op wereldranking voor ondernemerschap

MBA-opleiding Vlerick is 9de op wereldranking voor ondernemerschap

robbauteVolgens een nieuwe ranking van de Financial Times staat de full-time MBA-opleiding aan Vlerick Business School met campussen in Gent, Leuven en Brussel, op nummer 9 in de wereld voor ondernemerschap. De MBA-opleiding van Stanford is de beste. Vijf andere Amerikaanse scholen, twee Europese en een Chinese school vervolledigen de top 10. Dit resultaat plaatst Vlerick op hetzelfde niveau als business-scholen zoals Stanford, MIT, Harvard en Babson.

Op basis van data die verzameld werden voor de Global MBA ranking 2015 gebruikte de FT 10 criteria om te beoordelen welke de beste MBA-opleidingen zijn voor ontluikende ondernemers. De criteria waren onder andere het percentage afgestudeerden dat een eigen bedrijf opgericht heeft, het percentage bedrijven dat eind 2014 nog steeds actief was, of het bedrijf in kwestie de enige bron van inkomsten was en in welke mate de school en het alumninetwerk bijgedragen hebben. Een essentieel kenmerk waarop alle 10 de scholen zich onderscheiden bij het stimuleren van ondernemerschap is het belang van het alumninetwerk. Gemiddeld scoren ze 6,7 op 10 in vergelijking met 5 op het vlak van hulp bij het verwerven van de nodige financiering bijvoorbeeld.

Professor Robert Boute, Programme Director full-time MBA: “Aangezien ondernemerschap een van de kernwaarden van Vlerick is, zijn we extreem tevreden met dit resultaat. Wanneer we de criteria in deze ranking van dichterbij bekijken, kunnen we besluiten dat 37% van onze afgestudeerden na het beëindigen van hun MBA een bedrijf opgestart heeft. Daarmee staan we op nummer 3 wereldwijd. Bovendien was 91% van de bedrijven die onze afgestudeerden in 2013 of vroeger oprichtten, op het eind van 2014 nog altijd operationeel. Ten slotte scoren we 9,4 voor motivatie. Dat betekent dat de vaardigheden die we tijdens de MBA-opleiding aanreiken, de ondernemers gestimuleerd hebben om hun eigen bedrijf op te richten. Een beloning voor al het harde werk dat onze MBA-opleiding maakt tot wat die vandaag is.”

Volgens de Financial Times is Vlerick “wellicht de meest onverwachte school in de lijst, maar de alumni zouden zeker tevreden zijn met dit resultaat. Wanneer hen gevraagd werd om de verschillende aspecten van de opleiding te evalueren, stak ondernemerschap er met kop en schouders bovenuit”.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.