Nieuws Oost-Vlaanderen Mealhero schakelt over op duurzamere verpakking

Mealhero schakelt over op duurzamere verpakking

Mealhero schakelt over op duurzamere verpakking

ERPE-MERE – In het teken van mei plasticvrij, zet Mealhero een gigantische stap voorwaarts met een nieuwe verpakking. Mealhero, de foodbox met vriesverse maaltijden en slimme stomer, is van nature duurzaam en gaat continu op zoek naar manieren om de milieu-impact van hun foodbox met bijhorende stomer tot een minimum verder te beperken. Met deze nieuwe verpakking bestaande uit 100% gerecycleerd plastic beschermen ze niet alleen hun ingrediënten maar ook de planeet.

Een goede verpakking is enorm belangrijk bij Mealhero. Het moet diepvriestemperaturen kunnen weerstaan om de versheid en kwaliteit van ingrediënten te kunnen garanderen. Tegelijkertijd moet het zo compact mogelijk zijn zodat ze makkelijk kunnen gestapeld worden voor transport en weinig plaats innemen in de diepvries van de klant.

“We doen erg ons best om te zorgen dat onze verpakkingen zo weinig mogelijk impact hebben op ons milieu. Tot voor kort waren plastic bakjes de meest duurzame optie voor ons product”, Zegt CEO Jeroen Spitaels. “Ons team boog zich over het idee om een 100% gerecycleerde verpakking te ontwikkelen. Verschillende ontwerpen zijn uitvoerig getest inclusief het nodig weeg- en meetwerk.”

Het resultaat is een CPET verpakking die niet alleen goed is voor het milieu maar ook zeer sterk, breukbestendig en 100% foodsafe is. Omdat afval seizoensgebonden is, kan de kleur er ieder semester wat anders uitzien. Dit bewijst dat het een natuurlijk circulair proces doorgaat om opnieuw tot een plastic verpakking te komen. Elk ingrediënt wordt machinaal gesealed waardoor we de kwaliteit kunnen garanderen tot bij de klant thuis.

2 keer genieten, 1 keer stomen

Een van dé grote troeven van Mealhero is dat het concept de klant toelaat om zelf hun maaltijden samen te stellen. Om hun producten en diensten te optimaliseren, gaan ze regelmatig in gesprek met hun klanten. Hierdoor zien ze dat steeds meer ‘Mealheroes’ ervoor kiezen om zelf hun maaltijden samen te stellen maar het niet altijd even evident vinden om zelf de juiste ingrediënten te combineren tot een heerlijke maaltijd. Daarom hebben ze een nieuw product gelanceerd: Chef’s 2in1.

Bij deze ingrediënten hebben hun chefs vooraf combinaties gemaakt van koolhydraten (pasta, puree, rijst, …) en verse groenten. Ze zorgen hierbij voor de perfecte balans tussen smaak, variatie en voedingswaarden zodat deze makkelijk te combineren zijn met een stuk vlees, vis of veggie. Omdat 2 porties samen vooraf bereid en verpakt worden, kan Mealhero 33% plastic verpakking besparen per maaltijd. Zo maken ze het niet enkel hun klanten makkelijker maar sparen ze hun heel wat plastic uit.

 

Een duurzaam en circulair proces

Mealhero wil hét duurzaamste alternatief zijn voor wie geen tijd, energie of zin heeft om te koken. Dit doen ze door te werken met diepgevroren ingrediënten. Deze zijn tot 6 maand houdbaar waardoor de klant niets hoeft weg te gooien. Ook hun slimme stomers worden opgenomen in een duurzaam circulair proces. Elke stomer wordt na terugzending geïnspecteerd, gereviseerd en/of gerecycleerd. Zo krijgt elke stomer op zijn manier een nieuw leven.

Hun vriesverse maaltijden worden ook maandelijks in plaats van wekelijks geleverd, hierdoor sparen ze 75% aan transport uit. Daarnaast werken ze met een groen tijdslot waardoor de route zo optimaal mogelijk ingepland wordt zodat de bezorger geen onnodige kilometers hoeft te rijden. Hun volledig op maat gemaakte box die geschikt is voor koeltransport bestaat al uit 100% gerecycleerd papier. Enkel hun plastic verpakking vormde nog een uitdaging. Want een karton verpakking die geen smaak of kleur nalaat op een diepvriesmaaltijd bestaat jammer genoeg (nog) niet maar met deze nieuwe CPET-verpakking bewijzen ze dat geen (duurzame) uitdaging te groot is.

“Ons doel is om tegen eind 2021 alle transparante plastic verpakkingen te vervangen door deze verpakking van 100% gerecycleerd plastic.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Gent, Kwaremont
Gent

Whitemilk opent uniek AV Lab in Kwaremont

KWAREMONT/RONSE/GENT - Audiovisueel expert Whitemilk vertaalt de meest geavanceerde technieken naar haalbare, geïntegreerde en baanbrekende oplossingen voor auditoria, boardrooms, leslokalen,… Lees meer