Nieuws Oost-Vlaanderen Medi-Market Group neemt iU parafarmacie in Sint-Niklaas over

Medi-Market Group neemt iU parafarmacie in Sint-Niklaas over

Medi-Market Group neemt iU parafarmacie in Sint-Niklaas over

SINT-NIKLAAS – De Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel stemde vorige week in met de overname van 8 verkooppunten van het merk iU door de Medi-Market Group. De verkooppunten zijn allemaal gelegen langs invalswegen en in shoppingcentra. Zo werd ook de parafarmacie in het Waasland Shoppingcenter in Sint-Niklaas toegevoegd aan de portefeuille van Medi-Market Group. De 33 medewerkers verdeeld over 8 vestigingen verhuizen mee.

Afgelopen donderdag 4 februari kreeg de Medi-Market Group groen licht van de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel voor de overname van de 8 parafarmacieën van het bedrijf iU (uitgesproken als ‘you’), dat in september 2020 een aanvraag indiende voor een procedure van gerechtelijke reorganisatie. De keten van parafarmacieën werd destijds door Multipharma opgericht onder de naam Equiform en in 2019 overgelaten aan een duo van Franse zakenmannen, met name Jean-François Mallinjoud en Thomas Parias.

De Medi-Market Group telt vandaag 58 parafarmacieën (50 in België en Luxemburg, 1 in Frankrijk en 7 in Italië), naast 25 apotheken en 6 schoonheidsinstituten. Nu voegt de groep 8 parafarmacieën aan haar netwerk toe, met een uitstekende ligging langs invalswegen en in shoppingcentra, zoals het Woluwe Shopping Center, het Westland Shopping Center en La Belle Étoile in Luxemburg. Ook de vestiging van iU in het Waasland shoppingcenter in Sint-Niklaas komt nu dus in handen van de Medi-Market Group.

Mooie opportuniteit

“Deze overname biedt ons bovenal de kans om 33 nieuwe, erg competente en goed opgeleide personeelsleden binnen onze groep te verwelkomen. Daarnaast betekent deze overname dat we voor een interessante prijs eensklaps acht gebruiksklare en strategisch gelegen winkels aan ons netwerk kunnen toevoegen, als perfecte aanvulling op onze bestaande portefeuille én met aanzienlijke voorraden. Het zal een heuse uitdaging worden om de nieuwe winkels in ons netwerk te integreren, maar het is bovenal een erg mooie opportuniteit”, vertelt Yvan Verougstraete, oprichter en CEO van de Medi-Market Group.

Medi-Market Group heeft naast Sint-Niklaas ook verkooppunten in Gent en Aalst.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.