Nieuws Oost-Vlaanderen Meer dan 1.200 life sciences professionals in Gent

Meer dan 1.200 life sciences professionals in Gent

Meer dan 1.200 life sciences professionals in Gent

rudipauwels-300x200De jaarlijkse life sciences conferentie Knowledge for Growth van Flanders Bio, die 310 bedrijven overkoepelt, waarvan eeen groot aantal hun activiteiten ontplooien vanuit Oost-Vlaanderen, vond dit jaar op 26 mei voor de twaalfde keer plaats. Een record aantal van 1,200 life sciences professionals van 470 bedrijven en 16 verschillende landen hebben zich geregistreerd. Dat maakt van Knowledge for Growth een conferentie met een groeiende globale impact.

Het thema van de conferentie dit jaar – ‘Novel Solutions for Health and Food’ – is geïnspireerd door de waarneming dat preventieve, genezende en verzorgende oplossingen voor bedrijven meer en meer geïntegreerd raken en daarbij steeds meer gericht zijn op de eindgebruiker. Succesvolle bedrijven in dit veld zullen innovatie nodig hebben voor hun onderzoek en ontwikkeling maar zullen ook hun bedrijfsmodellen moeten heruitvinden.

Onder meer de succesvolle serie-ondernemer Rudi Pauwels (foto) van Biocartis, Brieuc Van Damme, adjunct-kabinetschef van federaal Minister van Sociale zaken en Volksgezondheid Maggie De Block,  en Jim Sullivan, die het had over de inspanningen van Google rond gezond verouderen, stonden op het sprekerspodium.

De conferentie werd afgesloten worden door de Europese Commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid, Vytenis Andriukaitis en door de Vlaamse minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters, die hun respectievelijke beleidsvisie op gezondheid en levenswetenschappen presenteerden.

Daarnaast stelden meer dan 90 bedrijven hun activiteiten voor tijdens de beurs waaronder achttien ondernemingen, die actief aan het rekruteren zijn. Ook 67 onderzoekers presenteerden hun onderzoek tijdens de ‘Research to Business sessies’ en thematische posterwandelingen, en van de 400 deelnemers die op zoek gingen naar partners in het B2B partnering systeem, waren er heel wat die hun gading vonden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.